Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

D. Bank: Τι βλέπει για ΕΤΕ-Alpha-MPB-Kύπρου-ATE

Μείωση κερδών ή όριακή αύξησή τους περιλαμβάνουν οι προβλέψεις της Deutsche Bank για το τρίμηνο πέντε ελληνικών και κυπριακών τραπεζών που ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες (ΕΤΕ, Alpha, Marfin, Κύπρου, ΑΤΕ).

D. Bank: Τι βλέπει για ΕΤΕ-Alpha-MPB-Kύπρου-ATE
Μείωση κερδών ή όριακή αύξησή τους περιλαμβάνουν οι προβλέψεις της Deutsche Bank για το τρίμηνο πέντε ελληνικών και κυπριακών τραπεζών που ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες (Εθνική, Alpha, marfin, Κύπρου, Αγροτική).

Αναλυτικά, για την Εθνική Τράπεζα προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη στο α΄ τρίμηνο θα αυξηθούν κατά 1%, στα 384 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά 20%, στα 847 εκατ. ευρώ.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή – στόχο των 40 ευρώ και τη σύσταση “hold” για τη μετοχή της εισηγμένης.

Τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν κατά 23%, στα 198,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους θα αυξηθούν κατά 22%, στα 441,8 εκατ. ευρώ.

Ο διεθνής οίκος επαναδιατυπώνει την τιμή – στόχο των 24,5 ευρώ και τη σύσταση «hold».
 
Για τη Marfin, τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 99 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 17% έναντι του περσινού πρώτου τριμήνου, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται στα 170 εκατ. ευρώ έχοντας σημειώσει άνοδο της τάξης του 5%. Η τιμή στόχος διατηρείται στα 6,5 ευρώ και η σύσταση σε hold.

Οριακή ετήσια αύξηση της τάξης του 2% αναμένεται να εμφανίσουν και τα κέρδη της Τράπεζας Κύπρου που εκτιμώνται στα 108 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να είναι 6% υψηλότερα έως τα 183 εκατ. ευρώ. Η τιμή στόχος διατηρείται στα 9,5 ευρώ και η σύσταση σε hold.

Κέρδη χαμηλότερα κατά 6% έως τα 21 εκατ. ευρώ θα εμφανίσει για το πρώτο τρίμηνο η Αγροτική τράπεζα, εκτιμά ο οίκος, ο οποίος διατηρεί την σύσταση για “sell/” και την τιμή στόχο των 2,55 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v