Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η UBS για τα 3μηνα των ΕΤΕ, Alpha, MPB και ΑΤΕ

Θετικά και αρνητικά σημεία προβλέπει για τα αποτελέσματα τριμήνου τεσσάρων ελληνικών τραπεζών η UBS σε ξεχωριστές της αναλύσεις (21/5). Οι εκτιμήσεις για Εθνική, Alpha, MPB και Αγροτική.  

Η UBS για τα 3μηνα των ΕΤΕ, Alpha, MPB και ΑΤΕ
Θετικά και αρνητικά σημεία προβλέπει για τα αποτελέσματα τριμήνου τεσσάρων ελληνικών τραπεζών (Εθνική, Alpha, MPB, ATE) η UBS σε ξεχωριστές της αναλύσεις, με ημερομηνία 21 Μαΐου, η οποία δεν προχωρά σε αλλαγές στις συστάσεις ούτε στις τιμές-στόχους.   

---Εθνική Τράπεζα

Οριακή άνοδο (1,8%) των κερδών μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Εθνικής Τράπεζας κατά το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης αναμένει η UBS, εκτιμώντας ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 388 εκατ. ευρώ, από 381 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ο διεθνής οίκος, που διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 48 ευρώ και τη σύσταση "buy", αναμένει επίσης ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους της ΕΤΕ κατά 21,1% στα 853 εκατ. ευρώ, από 705 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ενώ εκτιμά πως τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα είναι κατά 9% υψηλότερα έναντι του α΄ τριμήνου του 2007.

Τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας θα ανακοινωθούν στις 28 Μαΐου, πριν από την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

---Marfin Popular Bank


Ισχυρή δανειακή ανάπτυξη και ήπια αύξηση σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά κέρδη αναμένει η UBS ότι θα αποκαλύψουν τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου της Marfin Popular Bank.

Ο οίκος εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα επηρεαστούν από τα δανειακά spreads λόγω της ένταξης της Κύπρου στο ευρώ, από την υποχώρηση του δολαρίου και από τη συγκρισιμότητα με το α΄ τρίμηνο του 2007.

Τα κέρδη α΄ τριμήνου της MPB αναμένονται στα 107 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 11%, αναφέρει η UBS που διατηρεί την τιμή-στόχο στα 6 ευρώ και τη σύσταση "neutral".

Η MPB είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου στις 29 Μαΐου.

--- Alpha Bank

Βελτίωση της "βασικής" κερδοφορίας λόγω της καλής πορείας στην ελληνική αγορά αλλά και στις αγορές της ΝΑ. Ευρώπης αναμένει για το α΄ τρίμηνο της Alpha Bank η UBS σε "preview" , εν αναμονή της ανακοίνωσης των οικονομικών μεγεθών α΄ τριμήνου του ελληνικού ομίλου στις 27/5.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί αμετάβλητη τόσο την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 21,90 ευρώ όσο και τη σύσταση "neutral".

Σε ό,τι αφορά την πορεία των κερδών, η UBS αναμένει αύξηση των εσόδων από τόκους 20% (ετήσια βάση), ενώ από αμοιβές κατά 12%, παρά την ύπαρξη ενός ιδιαίτερα δύσκολου διεθνούς περιβάλλοντος για τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Τα καθαρά κέρδη αναμένεται ότι θα αγγίξουν τα 202 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 15,5%. Παράλληλα, η UBS προβλέπει ότι η Alpha Bank θα "ξεπεράσει" τους ανταγωνιστές λόγω: α) ισχυρού κύκλου εργασιών από τη ΝΑ. Ευρώπη και την ελληνική αγορά, β) πολύ καλής διαχείρισης του κόστους λειτουργίας και γ) ενός σχετικά "αδύναμου" α΄ τριμήνου το 2007.

---Αγροτική Τράπεζα

Όσον αφορά στην ΑΤΕbank, η UBS προβλέπει πτώση των καθαρών κερδών της τράπεζας κατά 65% το α΄ τρίμηνο στα 26 εκατ. ευρώ, από 75 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένα κατά 7,5%, στα 146 εκατ. ευρώ, από 158 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η τιμή-στόχος για την Αγροτική παραμένει στα 2,6 ευρώ ανά μετοχή, ενώ αμετάβλητη διατηρείται και η σύσταση "sell".

Τα αποτελέσματα της Αγροτικής Τράπεζας θα ανακοινωθούν στις 26 Μαΐου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v