Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Άνοδο 5,8% στα κέρδη Q1 λένε αναλυτές

Άνοδο της τάξης του 5,8% θα εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας, διαμορφούμενα στα 402,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, αναφέρει στο πρωινό της report η Eurobank Sec.

ΕΤΕ: Άνοδο 5,8% στα κέρδη Q1 λένε αναλυτές
Άνοδο της τάξης του 5,8% θα εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας, διαμορφούμενα στα 402,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, αναφέρει στο πρωινό της report (22/05) η Eurobank Sec.

Το consensus κάνει λόγο για ενίσχυση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 19,5% στα 842,5 εκατ. ευρώ, των εσόδων από προμήθειες κατά 11,5% στα 201,5 εκατ. ευρώ και των προβλέψεων κατά 10,7% στα 90,8 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται, ο ρυθμός ανάπτυξης της τράπεζας αναμένεται ισχυρός, ωστόσο τα αποτελέσματα θα επηρεαστούν από την συμπίεση των spreads στις εγχώριες καταθέσεις, τον μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων από προμήθειες καθώς και τα χαμηλότερα trading gains σε σχέση με πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας για το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης θα ανακοινωθούν στις 28 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v