Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Τι προβλέπουν 12 αναλυτές για το Q1

Η ενίσχυση των χορηγήσεων σε Ελλάδα και ΝΑ. Ευρώπη θα αποτελέσει την ατμομηχανή της κερδοφορίας της Alpha στο Q1, εκτιμούν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση των euro2day και ΤFN. Τα μεγέθη.

Alpha: Τι προβλέπουν 12 αναλυτές για το Q1
Στα 197 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα προσαρμοσμένα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Alpha Bank καταγράφοντας άνοδο 13%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 12 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial. 

H σύγκριση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου 2008 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό δεν περιλαμβάνει τα μετά φόρων κέρδη 81,8 εκατ. ευρώ από την πώληση της θυγατρικής στις ασφάλειες στην AXA, τονίζει η πλειοψηφία των αναλυτών.

Προβλέψεις παρείχαν οι:
Citigroup, Dresdner Kleinwort, Goldman Sachs, JP Morgan, KBW, Lehman Brothers, UBS, Marfin Analysis, Νational Sec. - P&K, Proton, HSBC Eurobank Sec. και Euroxx.

Το εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ των 185 και 209 εκατ. ευρώ με τους αναλυτές να τονίζουν τις εκτιμήσεις για ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων.

Η κ. Σ. Σκούρτη της HSBC εκτιμά μεταξύ άλλων πως η Alpha θα καταγράψει υγιή αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους, μέτρια ενίσχυση στα έσοδα από αμοιβές, ενώ οι όγκοι χορηγήσεων θα παραμείνουν ισχυροί «οδηγούμενοι» από τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο κ. Αλ. Κυρτσής της UBS προβλέπει ότι η ενίσχυση της κερδοφορίας της Alpha θα υπερβεί εκείνη των ανταγωνιστών στηριζόμενη τόσο στις εγχώριες όσο και στις υπόλοιπες δραστηριότητες.

«Αναμένω επίσης σωστή διαχείριση των δαπανών», προσθέτει.

Ο κ. Κ. Μανωλόπουλος της Marfin Analysis «θεωρεί» ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα παρουσιάσουν διψήφιο ρυθμό ανόδου, όπως συνέβη και στο δ΄ τρίμηνο του 2007. Για τις προμήθειες βλέπει αύξηση της τάξεως του 5% λόγω των συνθηκών της αγοράς.

Ο ίδιος θα εστιάσει την προσοχή στη δυναμική των καταθέσεων, των spreads και των προβλέψεων.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 19,6%, στα 433 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να ποικίλλει μεταξύ των 408 και 452 εκατ. ευρώ.

Ο κ. D. Quinn της Lehman Brothers εκτιμά ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων σε Ελλάδα και ανατολική Ευρώπη, αλλά δεν αποκλείει ενίσχυση των δαπανών οι οποίες ίσως επηρεάσουν τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Η κ. T. Gold της Dresdner Kleinwort προβλέπει πιέσεις στο «εγχώριο» καθαρό επιτοκιακό περιθώριο και αδύναμες προμήθειες, αλλά υψηλούς όγκους χορηγήσεων και σταθερές προβλέψεις (provisions).

Ο κ. Α. Ramirez της ΚΒW προβλέπει ότι τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα είναι αδύναμα λόγω της μικρότερης συμβολής από το asset management και των αγορών (markets).

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 8%, διαμορφούμενα στα 116 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να ποικίλλει μεταξύ των 110 και 128 εκατ. ευρώ.

O κ. N. Λιανέρης της Proton Bank θα εστιάσει την προσοχή στους όγκους των καταθέσεων και των χορηγήσεων, στην πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους αλλά και στο ενδεχόμενο επιβράδυνσης των εσόδων από αμοιβές.

Η Alpha Βank ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 27 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v