Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&B: "In line" τα αποτελέσματα λένε οι αναλυτές

Αντίστοιχα σε γενικές γραμμές των αναμενομένων, αλλά μικτά, χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2008 που ανακοίνωσε χθες η S&B.

S&B: In line τα αποτελέσματα λένε οι αναλυτές
Αντίστοιχα σε γενικές γραμμές των αναμενομένων, αλλά μικτά, χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η S&B.

Οι πωλήσεις του ομίλου της S&B κατά το α΄ τρίμηνο του 2008 διαμορφώθηκαν σε 116 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 115,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007, ενώ τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους) έφτασαν τα 8,4 εκατ. ευρώ από 6,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 32,3%

Μικτά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου η Εθνική - P&K, επισημαίνοντας ότι τα λειτουργικά κέρδη επηρεάστηκαν αρνητικά από αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες. Χαμηλότερα των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής ήταν και τα καθαρά κέρδη, γεγονός που αποδίδεται στη φορολογία. Η Εθνική - P&K προαναγγέλλει νέο report με μικρές αλλαγές στην τιμή-στόχο και στις προβλέψεις της.

Καλά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της S&B η Marfin Analysis, επισημαίνοντας ότι είναι αντίστοιχα των προβλέψεων.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού conference call, η διοίκηση της S&B επαναδιατύπωσε τους στόχους της στις βασικές της δραστηριότητες και τόνισε την πεποίθησή της στη βελτίωση των τιμολογήσεων, με τα ενδεχόμενα επέκτασης υπό εξέταση. Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Alpha Finance, η S&B αναμένεται να ανακοινώσει μη επεναλαμβανόμενα κέρδη ύψους 5,8 εκατ. ευρώ στο 2008 από την πώληση της Ergotrak και ενός ακινήτου. Συνολικά, οι ισοτιμιακές μεταβολές, οι τιμολογήσεις στις υπερωκεάνιες μεταφορές και το υψηλότερο κόστος πετρελαίου βάρυναν αρνητικά στην κερδοφορία και το υπόλοιπο του έτους πιθανότατα θα κινηθεί στην αβεβαιότητα, αναφέρει η χρηματιστηριακή

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v