Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&B: Αύξηση κερδών 35,6% αναμένει η Marfin

Ενισχυμένες πωλήσεις στα ορυκτά, οργανική ανάπτυξη, αλλά και μειωμένα τα περιθώρια κέρδους "βλέπει η Marfin Analysis για το 3μηνο της S&B που ανακοινώνεται σήμερα.

S&B: Αύξηση κερδών 35,6% αναμένει η Marfin
Η S&B αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα για το σύνολο το πρώτο τρίμηνο του 2008 σήμερα το απόγευμα μετά το κλείσιμο της αγοράς. Για την περίοδο, η Marfin Analysis αναμένει ενισχυμένες πωλήσεις στα βιομηχανικά ορυκτά βοηθούμενες από οργανική ανάπτυξη και από την ενσωμάτωση της CEBO.

Από την άλλη, η χρηματιστηριακή, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, εκτιμά μειωμένα τα περιθώρια κέρδους λόγω των αυξήσεων του κόστους παραγωγής και των ναύλων.

Η αποενοποίηση της Μοτοδυναμικής θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της εταιρείας αλλά και θα δώσει υπεραξίες ύψους περί τα 5,14 εκ. ευρώ, τονίζεται στην ανάλυση. Για το πρώτο τρίμηνο του 2008 αναμένεται μείωση στις πωλήσεις κατά 3% στα 112 εκ ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 15,8 εκ ευρώ (-7,5%) και τα καθαρά κέρδη στα 8,5 εκ. ευρώ (+35,6%). H εταιρεία θα πραγματοποιήσει τηλεσυνδιάσκεψη σήμερα, στις 17:15.

Όπως σχολιάζει η Marfin, η ζήτηση για βιομηχανικά ορυκτά αναμένεται να παραμείνει ισχυρή. Επιπλέον, τα εκτιμώμενα μεγέθη επηρεάζονται θετικά από την ενσωμάτωση της CEBO και από την ενοποίηση των νέων δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει, η μείωση του περιθωρίου οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό στις αυξήσεις του κόστους.

Κατά την Marfin, αναμένεται αύξηση των αποσβέσεων και των χρηματοοικονομικών εξόδων, αλλά και τόνωση της καθαρής κερδοφορίας από τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή σε σχέση με πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v