Πιέσεις σε ΓΔ από ΟΤΕ - Intracom, εκτιμούν οι ΑΧΕ

Πιέσεις εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα ασκηθούν σήμερα στο Γενικό Δείκτη, λόγω κυρίως της αποκοπής του μερίσματος από τους δεικτοβαρείς τίτλους της Intracom και του ΟΤΕ, αλλά και εξαιτίας της διαφαινόμενης καθυστέρησης της διοίκησης του Οργανισμού να επιλύσει το θέμα της CosmoRom.

Πιέσεις σε ΓΔ από ΟΤΕ -  Intracom, εκτιμούν οι ΑΧΕ
Τον τόνο αναμένει η Marfin Hellenic να θέσουν οι μετοχές της Intracom και του OTE, λόγω του ότι από σήμερα θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα. Αναφορικά με τις προς τα κάτω αναθεωρήσεις που γνωστοποίησε χθες η διοίκηση της Intracom, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως είναι πιθανό να απογοητεύσουν την αγορά.

Η Marfin ακόμη αναφέρεται στη διαπραγμάτευση των 1.050.000 νέων μετοχών (0,33% των εν κυκλοφορία μετοχών) της Eurobank, η οποία ξεκινά σήμερα. Οι μετοχές αυτές θα διανεμηθούν δωρεάν στου υπαλλήλους της τράπεζας. Ωστόσο, αναφέρει το πρωινό report της Marfin, μια κατηγορία υπαλλήλων (μέλη Δ.Σ., οικονομικοί υπάλληλοι, I.R.) είναι δεσμευμένη να μην πουλήσει μέχρι την ανακοίνωση αποτελεσμάτων 6μήνου.

Πιθανή αναφέρει η Marfin Hellenic την αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το σύνολο του έτους της Forthnet, αφού, όπως αναφέρει, η χρηματιστηριακή επανέλαβε τις προβλέψεις της για κύκλο εργασιών στα 64 εκατ. ευρώ και EBITDA στα 10 εκατ. ευρώ, μεγέθη τα οποία ξεπερνούν τους αντίστοιχους υπολογισμούς της Marfin για 55 και 7 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.



Σε παρόμοιο κλίμα είναι οι παρατηρήσεις της χρηματιστηριακής για την Elmec, αφού επισημαίνονται οι εκτιμήσεις της διοίκησης, σύμφωνα με τις οποίες τα ΚΠΦ θα παρουσιάσουν στο έτος αύξηση κατά 14%, ενώ η Marfin εκτιμούσε ότι θα υποχωρήσουν κατά 12%.



Σε τεχνικούς λόγους αποδίδει την εκτιμώμενη υποχώρηση του Γ.Δ. η EFG Eurobank Securities. Το γεγονός της αποκοπής μερίσματος σε ΟΤΕ και Intracom, παρατηρεί η χρηματιστηριακή, υπολογίζεται να προκαλέσει την υποχώρηση του Δείκτη κατά 0,74%.

Απαισιόδοξη για την πορεία του Δείκτη εμφανίζεται η Fortius Finance στο πρωινό report της, επικαλούμενη την αποκοπή του μερίσματος σε ΟΤΕ και Intracom, αλλά και την καθυστέρηση του ΟΤΕ στην επίλυση του θέματος της CosmoRom. Από τεχνικής πλευράς, αναφέρει η χρηματιστηριακή, ως επόμενο σημείο αναφοράς οριοθετείται η περιοχή στήριξης των 1.840 - 1.850 μονάδων.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v