Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΤΚΑ: Οι αναλυτές για εκτιμήσεις διοίκησης (2003)

Κάμψη στις πωλήσεις κατά 5% και στα κέρδη προ φόρων κατά 15% προβλέπει η διοίκηση της Intracom για το σύνολο του 2003, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για αύξηση 11,5% στις πωλήσεις και 9% στα κέρδη προ φόρων.

ΙΝΤΚΑ: Οι αναλυτές για εκτιμήσεις διοίκησης (2003)
Προς τα κάτω αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της η διοίκηση της Intracom κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη για το σύνολο της χρήσης, προβλέποντας κάμψη των πωλήσεων και των κερδών προ φόρων για το σύνολο του 2003, ενώ οι προηγούμενες εκτιμήσεις της προέβλεπαν αύξηση των συγκεκριμένων μεγεθών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της, η διοίκηση της Intracom σημείωσε πως τα κέρδη προ φόρων θα παρουσιάσουν κάμψη της τάξεως του 15% διαμορφούμενα στα 85 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά 5%, καθώς αναμένεται να ανέλθουν στα 760 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζει η Marfin, οι προηγούμενες εκτιμήσεις της διοίκησης της Intracom έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων κατά 11,5% και των κερδών προ φόρων κατά 9%, τη στιγμή που η Marfin ήταν περισσότερο αισιόδοξη προβλέποντας ενίσχυση του τζίρου κατά 13,6% και των κερδών προ φόρων κατά 20%.

Επιπλέον η Marfin σημειώνει πως πιθανότατα θα προχωρήσει σε προς τα κάτω αναθεώρηση και των δικών της εκτιμήσεων, αν και προσθέτει πως θα περιμένει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2003 ώστε να έχει μια πληρέστερη άποψη του μεγέθους και της φύσης της αδυναμίας.

Πάντως, η Marfin αναφέρει πως οι νέες εκτιμήσεις της διοίκησης για τα μεγέθη της Intracom για το σύνολο του 2003 μάλλον θα απογοητεύσουν την αγορά.

Παράλληλα, η Marfin σημειώνει πως η διοίκηση της Intracom κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ανακοίνωσε πως έχει αγοράσει 2,6 εκατ. ίδιες μετοχές, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης μέρους ή όλων των ίδιων μετοχών.

Εξάλλου, στο πρωινό report της, η Fortius Finance αναφέρεται στην αρνητική επιρροή που θα έχει η αποκοπή του μερίσματος της Intracom στο Γενικό Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v