Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη Q1 της Frigoglass

Στα 20 εκατ. € θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Frigoglass το α΄ 3μηνο, σημειώνοντας άνοδο 7%, σύμφωνα με εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη Q1 της Frigoglass
Στα 20 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Frigoglass το α΄ τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο 7%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Proton Bank, HSBC Pantelakis Securities, Marfin Analysis, National - P&K Securities και Piraeus Securities.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ 19,2 και 21,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις δεν συμπεριλαμβάνουν στοιχεία από την εξαγορά της τουρκικής SFA Sogutma Sanayi.

Οι πωλήσεις της εταιρίας αναμένεται να εμφανίσουν άνοδο 7,7% στα 144,2 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω του τμήματος ψύξης, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση πωλήσεων κατά 7,2% σε ετήσια βάση, στα 127,9 εκατ. ευρώ. Το εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται από 126,5 εκατ. ευρώ έως 129 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βασίλης Ρουμαντζής της Marfin Analysis τόνισε ότι περιμένει «περισσότερες πληροφορίες για την SFA καθώς, μέχρι στιγμής, έχουμε μόνο τις βασικές πληροφορίες για την εξαγορά».

«Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για τα περιθώρια και για την κερδοφορία των δραστηριοτήτων στην Τουρκία», τόνισε ο κ. Victor Labate της Εθνικής - Π&Κ.

Στα τέλη Απριλίου η Frigoglass ολοκλήρωσε την εξαγορά της τουρκικής SFA έναντι 51,2 εκατ. ευρώ.

Εκτός της SFA, «άλλα κρίσιμα ζητήματα είναι οι συνεχιζόμενες πιέσεις από τα εμπορεύματα και η επίδρασή τους στα περιθώρια», σχολιάζει ο κ. Πάρης Μαντζαβράς της HSBC Pantelakis Securities.

Ο κ. Ρουμαντζής πρόσθεσε: «Θα αναζητήσουμε επίσης τυχόν επιδράσεις από τις αυξήσεις στα κόστη πρώτων υλών, στα περιθώρια του τμήματος ψύξης, αλλά βλέπουμε ότι η διοίκηση είναι σίγουρη πως θα μπορέσει να αποφύγει τις πιέσεις».

Ο κ. Παντελής Βουτυράκης της Piraeus Securities σημείωσε: «Δεν προβλέπω σημαντικές πιέσεις από τα εμπορεύματα, καθώς η διοίκηση έχει αναφέρει σε τηλεδιάσκεψη ότι ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος των αγορών της για το 2008. Ωστόσο, περιμένω υψηλότερες χρηματοοικονομικές δαπάνες αυτό το τρίμηνο».

Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο για τους αναλυτές είναι οι δραστηριότητες της εταιρίας στην Κίνα. Ο κ. Μαντζαβράς υπογράμμισε: «Περιμένω μικρή επίδραση στα αποτελέσματα από την Κίνα, οπότε θα αναζητήσω σχόλια από τη διοίκηση για την πορεία της δραστηριοποίησης στη συγκεκριμένη χώρα». Η διοίκηση της Frigoglass έχει τονίσει ότι δεν περιμένει θετικά EBITDA από την Κίνα έως το 2010.

Τα EBITDA του α΄ τριμήνου αναμένεται ότι θα διαμορφωθούν κατά 8% υψηλότερα στα 35,4 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών να κυμαίνεται από 34,6 εκατ. ευρώ έως 36,4 εκατ. ευρώ.

Τα οικονομικά μεγέθη της Frigoglass για το α΄ τρίμηνο θα ανακοινωθούν στις 21 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v