Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μarfin: Προβλέψεις για το Q1 των ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚΑ

Στα 2,6 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Μυτιληναίος στο α' τρίμηνο, ενώ δεν είναι συγκρίσιμα σε ετήσια βάση, σημειώνει η Marfin σε έκθεσή της όπου διατηρεί "buy" και τιμή-στόχο στα 13,5 ευρώ.

Μarfin: Προβλέψεις για το Q1 των ΜΥΤΙΛ, ΜΕΤΚΑ
Στα 2,6 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Μυτιληναίος στο α' τρίμηνο, ενώ δεν είναι συγκρίσιμα σε ετήσια βάση, σημειώνει η Marfin Analysis σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στα 13,5 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Marfin, τα αποτελέσματα του ομίλου αναμένονται αδύναμα, αντανακλώντας την διολίσθηση του δολαρίου και τα υψηλότερα λειτουργικά κόστη για Αλουμίνιον της Έλλάδος και Σομέτρα.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει οριακή υποχώρηση των εσόδων κατά 3% στα 221,9 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο. Μετά την αναπροσαρμογή για διοικητικές προμήθειες και ενδοεταιρικές πωλήσεις, τα EBITDA του ομίλου αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 43% σε ετήσια βάση, στα 23 εκατ. ευρώ.

Η Marfin σημειώνει ότι κάτω από τα EBITDA, προβλέπει έξοδα αποσβέσεων 6,5 εκατ. ευρώ, χρηματοοικονομικές δαπάνες 3,5 εκατ. ευρώ και φορολόγηση με 25%, κάτι που αναμένεται να διαμορφώσει τα καθαρά κέρδη του ομίλου στα 2,6 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 88%.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα με το α' τρίμηνο του 2007, λόγω κεφαλαιακών και έκτακτων κερδών ύψουτς 12 εκατ. ευρώ στην χρήση σύγκρισης, καθώς και λόγω των μειοψηφιών της Αλουμίνιον της Ελλάδος. 

Για τη Μέτκα, η Marfin προβλέπει αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 20% στα 82 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να εμφανίζουν αύξηση 8% στα 15,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας αναμένεται να εμφανιστούν αυξημένα κατά 15% στα 10,32 εκατ. ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στα 18,6 ευρώ.  

Αναφορικά με το Αλουμινιον της Ελλάδος, η χρηματιστηριακή εξηγεί ότι το αδύναμο δολάριο και τα υψηλότερα ενεργειακά κόστη αναμένεται να πλήξουν την κερδοφορία του. Ειδικότερα, προωλέπει πτώση του κύκλου εργασιών κατά 3% στα 115 εκατ. ευρώ και μείωση των EBITDA κατά 63% στα 9,5 εκατ. ευρώ.

Η Μυτιληναίος και η Μέτκα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα α' τριμήνου την Τρίτη, 20 Μαίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v