HSBC: Συνιστά ”μείωση θέσεων” για Cosmote

”Μείωση θέσεων” εξακολουθεί να συνιστά η HSBC για τη μετοχή της Cosmote σε σχέση με τον κλάδο, ενώ σε σχέση με την αγορά συνιστάται ”διακράτηση”. Για τους επενδυτές που επιθυμούν να τοποθετηθούν στον ελληνικό κλάδο κινητής, ο οίκος προτείνει τη μετοχή της Vodafone Panafon.

HSBC: Συνιστά ”μείωση θέσεων” για Cosmote
”Μείωση θέσεων” (”reduce”) εξακολουθεί να συνιστά έκθεση της HSBC για την Cosmote, έναντι του κλάδου, ενώ θέτει τιμή-στόχο τα 8,50 ευρώ.

Έναντι της αγοράς, η σύσταση του οίκου για τη μετοχή είναι ”διακράτηση” (”hold”).

Ο οίκος, στην έκθεσή του για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες με ημερομηνία ”Ιούνιος 2003”, αναφέρει ότι οι αναπροσαρμογές στα τιμολόγια αναμένεται να πλήξουν το ρυθμό αύξησης των πωλήσεων της Cosmote, η οποία επιπλέον αντιμετωπίζει μεγαλύτερη του αναμενομένου επιβράδυνση στο σύνολο της ελληνικής αγοράς κινητής.

Για τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά κινητής, η HSBC προτείνει τη μετοχή της Panafon Vodafone, της οποίας οι προοπτικές αναφέρονται ως καλύτερες λόγω κυρίως του ότι αποτελεί μέλος του βρετανικού ομίλου Vodafone.

Ακόμη, όπως αναφέρει η HSBC, η μετοχή της Panafon Vodafone είναι πιθανό να ωφεληθεί από τις φήμες που αφορούν κινήσεις εξαγοράς από τη μητρική της.

Για το 2003, η HSBC προβλέπει ότι τα έσοδα της Cosmote θα διαμορφωθούν στο 1,3 δισ., ενώ τα καθαρά κέρδη στα 246 εκατ. ευρώ και το P/E στο 12,7. Για το 2004 τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 261 εκατ. ευρώ, τα έσοδα στα 1,42 δισ. ευρώ, ενώ το P/E εκτιμάται στο 11,9.

Τέλος, για το σύνολο της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, η HSBC, σε άλλο σημείο της ανάλυσής της, εμφανίζεται ήπια θετική, προσθέτοντας ότι το σχόλιο αυτό αφορά τον ΟΤΕ και την Panafon, αλλά όχι την Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v