Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Νέα τιμή-στόχος από EFG Eurobank Sec.

Στα 35,2 από 33 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τιτάν η EFG Eurobank, υπό το φως και των δικαστικών εξελίξεων με το ορυχείο στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Πώς σχολιάζουν Alpha Finance, Proton.  

Τιτάν: Νέα τιμή-στόχος από EFG Eurobank Sec.
Στα 35,2 από 33 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τιτάν η EFG Eurobank, υπό το φως και των δικαστικών εξελίξεων με το ορυχείο στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "market perform", λόγω της στεγαστικής κρίσης στη Φλόριντα και της επιβράδυνσης της ιδιωτικής οικοδομής στην Ελλάδα. Η Τιτάν παραμένει ελκυστική για μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις.

"Οπωσδήποτε θετικά" χαρακτηρίζει τα νέα για την Τιτάν η Alpha Finance που επισημαίνει ότι φαίνεται να κλείνει το μέτωπο το οποίο για λίγο καιρό αποτέλεσε θέμα για την επενδυτική κοινότητα.

Η απόφαση δίνει στην εταιρία το δικαίωμα να αρχίσει αμέσως τις δραστηριότητες στο ορυχείο, ενώ η προοπτική μιας νέας απαγόρευσης μοιάζει λίγο πιθανή. Η προοπτική της επαναλειτουργίας του ορυχείου αυξάνει το ποσοστό στις εκτιμήσεις της Alpha Finance για τις πωλήσεις των ετών 2009 και 2010 κατά 11% και 14%, αντίστοιχα.

"Πολύ θετική" για την κερδοφορία της Τιτάν εκτιμά η Proton την εξέλιξη, προσθέτοντας ότι αίρει το μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας γύρω από την υπόθεση.

Αντίστοιχη είναι η άποψη και της Εθνικής - P&K που θεωρεί ότι πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη μια που η Τιτάν μπορεί να αρχίσει εκ νέους τις εργασίες, αλλά και εξαιτίας της θετικής επίδρασης που θα έχει στην κερδοφορία. Οι προβλέψεις της χρηματιστηριακής κάνουν λόγο για θετική επίδραση στα "τοπικά" EBITDA της τάξης των 16 - 20 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο πρέπει αναμένεται να τονώσει τα κέρδη ανά μετοχή του 2008 κατά 3% - 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v