Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι αλλάζει στους δείκτες MSCI από 2 Ιουνίου

Αλλαγές στους δείκτες MSCI θα ισχύσουν από τις 2 Ιουνίου. Η MIG προστίθεται στον MSCI Greece Standard, ενώ αφαιρούνται οι Folli Follie, ΕΧΑΕ, ΕΛΤΕΧ, Μotor Oil, Βιοχάλκο. Αλλαγές και στον MSCI Greece Small Cap.  

Τι αλλάζει στους δείκτες MSCI από 2 Ιουνίου
Από τη λήξη της συνεδρίασης της 30ής Μαΐου (στις 2 Ιουνίου δηλαδή) θα ισχύσουν οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στους δείκτες MSCI, οι οποίες απορρέουν από την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών αλλά και από την υλοποίηση της δεύτερης φάσης της μετάβασης στον MSCI Global Investable Market Indices Methodology, όπως αναφέρει στο πρωινό της report η HSBC (9/5).

Συγκεκριμένα, στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης MSCI Greece Standard προστίθεται η μετοχή της Marfin Investment Group, ενώ αφαιρούνται πέντε μετοχές και συγκεκριμένα αυτές των Folli Follie, ΕΧΑΕ, Ελληνικής Τεχνοδομικής, Motor Oil και Βιοχάλκο.

Στον δείκτη MSCI Greece Small Cap προστίθενται οι τίτλοι των Τράπεζα Αττικής, Υγεία, Sprider Stores, Τέρνα Ενεργειακή και Βιοχάλκο, ενώ αφαιρούνται οι τίτλοι των εταιριών Μαΐλλης και Τεχνική Ολυμπιακή.

Επιπλέον, το ποσοστό στάθμισης της Εθνικής Τράπεζας στους δείκτες MSCI θα αυξηθεί στο 100% από 85%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v