Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάλυψη σε Alpha-ΑΤΕ ξεκινά η Credit Suisse

Κάλυψη των τίτλων της Alpha Bank και της Αγροτικής Τράπεζας ξεκινά με ξεχωριστές της εκθέσεις στις 8/5 η Credit Suisse.

Κάλυψη σε Alpha-ΑΤΕ ξεκινά η Credit Suisse
Κάλυψη των τίτλων της Alpha Bank και της Αγροτικής Τράπεζας ξεκινά με ξεχωριστές της εκθέσεις στις 8/5 η Credit Suisse.

Πιο αναλυτικά, για την Alpha Bank η κάλυψη ξεκινά με τιμή-στόχο τα 27,5 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση “outperform”. Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, η τιμή στόχος που δίδεται υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 24% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως επισημαίνει, η τρέχουσα τιμή της μετοχής της τράπεζας αντανακλά τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με την έκθεση της Alpha Bank στις αναδυόμενες αγορές, ανησυχίες που όπως θεωρεί η Credit Suisse, «είναι υπερβολικές».

Μεταξύ άλλων, ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι η Alpha Bank διαπραγματεύεται σε επίπεδο Ρ/Ε 11 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008, με premium έναντι του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου (Ρ/Ε 10x), ενώ προσφέρει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 11,3% για την περίοδο 2007-2009, έναντι 14,7% του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.

Για την ΑΤΕ Bank η τιμή-στόχος είναι στα 3 ευρώ, με σύσταση “neutral”. Η τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 5% από τα τρέχοντα επίπεδα, αναφέρει ο διεθνής οίκος, σημειώνοντας πως κατά την άποψή του η τρέχουσα τιμή της μετοχής υποδηλώνει τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με την εξάρτηση της τράπεζας στην πώληση συμμετοχών της καθώς και στην πιθανότητα αύξησης του κόστους των καταθέσεων.

Σύμφωνα με την Credit Suisse, η μετοχή της ΑΤΕ διαπραγματεύεται σε επίπεδο Ρ/Ε 9,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008, ενώ προσφέρει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 10% για την περίοδο 2007-2009, έναντι 14,7% του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v