Νευρικότητα εν αναμονή της Fed, εκτιμούν οι ΑΧΕ

Για σημεία αντίστασης στις 1.900 και 1.800 μονάδες κάνουν λόγο οι χρηματιστηριακές, ενώ αναμένουν νευρικότητα εν αναμονή της FED. Στο πλαίσιο αυτό οι διεθνείς αγορές αναμένεται να δώσουν την τάση για μία ακόμη συνεδρίαση.

Νευρικότητα εν αναμονή της Fed, εκτιμούν οι ΑΧΕ
Τις 1.900 μονάδες επισημαίνει ως νέο επίπεδο αντίστασης του δείκτη η Marfin Hellenic στο πρωινό σχόλιό της, ενώ εκτιμά πως για μία ακόμη ημέρα οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να δίνουν τον τόνο στην αγορά.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η μετοχή του Τιτάνα, καθώς, όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, ο τίτλος έχει καταγράψει υποαπόδοση 11,4%, έναντι του γενικού δείκτη από την αρχή του μήνα, ενώ διαπραγματεύεται 10,5 φορές τα αναμενόμενα για το 2003 κέρδη, κάτι που ισοδυναμεί με discount 32% έναντι της αγοράς.

Από τη μεριά της, η Fortius Finance, σε τεχνική ανάλυση για τον Γ.Δ., εντοπίζει ως σημείο στήριξης τις 1.840-1.850 μονάδες, αν και όπως αναφέρεται πιο σημαντικό μεσοπρόθεσμο σημείο στήριξης αποτελούν οι 1.800 μονάδες.

Στο πρωινό report της, η Fortius Finance εκτιμά για σήμερα ως καταλυτικό τον ρόλο των τραπεζών, καθώς, όπως αναφέρει, ο ΟΤΕ αδυνατεί ακόμη να αντιστρέψει την τάση. Αισιοδοξία εξάλλου αντλεί από το ότι το ελληνικό χρηματιστήριο δεν ενσωμάτωσε στις τιμές του τις ”αμερικανικές απώλειες”.

Νευρικότητα αναμένει για τη σημερινή συνεδρίαση η EFG Eurobank Securities, καθώς εκτιμά ότι οι αγορές θα περιμένουν την απόφαση της FED για τα επιτόκια, η οποία ανακοινώνεται άυριο.

Εξάλλου, ”συντονισμένη με αυτή των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων” εκτιμά η χρηματιστηριακή τη συμπεριφορά της Σοφοκλέους.

Δεδομένου του περιορισμένου εγχώριου ενδιαφέροντος, εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινόreport της, καταλυτικός αναμένεται, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, ο ρόλος των ξένων ροών.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v