Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ-Εθνική: Ήπια ανάπτυξη στο Q1 για τις τράπεζες

Τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη α’ τριμήνου 8 τραπεζών καταθέτει σε έκθεσή της η Π&Κ-Εθνική, σημειώνοντας ότι αναμένεται ικανοποιητική αύξηση εσόδων, χαμηλότερα περιθώρια και επιβάρυνση από τα έσοδα από συναλλαγές.

Π&Κ-Εθνική: Ήπια ανάπτυξη στο Q1 για τις τράπεζες
Τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη α’ τριμήνου 8 τραπεζών καταθέτει σε έκθεσή της η Π&Κ-Εθνική, σημειώνοντας ότι αναμένεται ικανοποιητική αύξηση εσόδων, χαμηλότερα περιθώρια και επιβάρυνση από τα έσοδα από συναλλαγές.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες συνεχίζουν να απολαμβάνουν ένα υγιές περιβάλλον, αν και όχι τόσο ευνοϊκό όσο το 2007. Οι καταθέσεις αυξάνονται αλλά ο ανταγωνισμός έχει αυξήσεις τα κόστη, ιδίως στις προθεσμιακές καταθέσεις.

Η Π&Κ-Εθνική προβλέπει ότι η Alpha Bank, η Eurobank και η Πειραιώς θα συνεχίσουν να εμφανίζουν καλούς ρυθμούς αύξησης των καθαρών εσόδων από τόκους, αν και αυτό δεν θα φανεί εξ’ ολοκλήρου στα καθαρά κέρδη λόγω ιδιαίτερα ισχυρών εσόδων από συναλλαγές στο α’ τρίμηνο του 2006.

Οι κυπριακές τράπεζες αναμένεται να εμφανίσουν είτε ήπια αύξηση, στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου, είτε μηδενική αύξηση των καθαρών κερδών από τόκους (Marfin Popular Bank) λόγω της επίδρασης από την υιοθέτηση του ευρώ.

Η ΑΤΕ και η Εμπορική θα εμφανίσουν ένα ακόμη ισχνό τρίμηνο ενώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα δείξει καλή αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους, αλλά η κερδοφορία του θα επιβαρυνθεί από την έλλειψη κερδών από συναλλαγές.

Ειδικότερα για την Alpha Bank, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα εμφανίσει αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη, στα 191 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 12% στα 581 εκατ. ευρώ. Αύξηση 6% αναμένεται στα καθαρά έσοδα από τόκους.

Η Π&Κ-Εθνική έχει σύσταση «overweight” με τιμή-στόχο στα 24,8 ευρώ για την Alpha Bank.

Η Αγροτική προβλέπεται να εμφανίσει πτώση των καθαρών της κερδών κατά 68% σε ετήσια βάση, στα 24 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να εμφανίζονται μειωμένα κατά 24% στα 182 εκατ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα από τόκους να υποχωρούν κατά 6% στα 148 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση «underweight” για την ΑΤΕ, με στόχο τα 2,9 ευρώ.

Για την Τράπεζα Κύπρου, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα εμφανίσει αύξηση 5% στα καθαρά κέρδη, στα 112 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 5% στα 269 εκατ. ευρώ. Αύξηση 5% αναμένεται και στα καθαρά έσοδα από τόκους, στα 181 εκατ. ευρώ.

Η Π&Κ-Εθνική έχει σύσταση «overweight” με τιμή-στόχο στα 11,1 ευρώ για την τράπεζα.

Η Εμπορική προβλέπεται να εμφανίσει πτώση των καθαρών της κερδών κατά 33% σε ετήσια βάση, στα 15 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να εμφανίζονται μειωμένα κατά 4% στα 234 εκατ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα από τόκους να υποχωρούν κατά 6% στα 185 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση «equalweight” για την Εμπορική, με στόχο τα 20,6 ευρώ.

Για τη Eurobank, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα εμφανίσει αύξηση 4,4% στα καθαρά κέρδη, στα 213 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 17% στα 762 εκατ. ευρώ. Αύξηση 26% αναμένεται και στα καθαρά έσοδα από τόκους, στα 560 εκατ. ευρώ.

Η Π&Κ-Εθνική έχει σύσταση «overweight” με τιμή-στόχο στα 24,8 ευρώ για την τράπεζα.

Η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμάται ότι θα εμφανίσει αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 33% σε ετήσια βάση, στα 127 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να εμφανίζονται μειωμένα κατά 15% στα 391 εκατ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα από τόκους να ενισχύονται κατά 28% στα 248 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση «overweight” για την Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο τα 25,5 ευρώ.

Για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι θα εμφανίσει πτώση 39% στα καθαρά κέρδη, στα 24 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 12% στα 84 εκατ. ευρώ. Αύξηση 16% αναμένεται στα καθαρά έσοδα από τόκους, στα 80 εκατ. ευρώ.

Η Π&Κ-Εθνική έχει σύσταση «equalweight” με τιμή-στόχο στα 13,4 ευρώ για την τράπεζα.

Η Marfin Popular Bank εκτιμάται ότι θα εμφανίσει πτώση των καθαρών της κερδών κατά 22% σε ετήσια βάση, στα 94 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να εμφανίζονται μειωμένα κατά 13% στα 286 εκατ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα από τόκους να παραμένουν σταθερά, στα 164 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση «overweight” για τη Marfin Popular, με στόχο τα 7,6 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v