Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin:Χαμηλότερες τιμές-στόχοι για 6 τράπεζες

Νέες χαμηλότερες τιμές για τις μετοχές 6 τραπεζών θέτει η Marfin Analysis σε ανάλυση με τίτλο «A more conservative look on Greek Banks – 1Q08 results preview». Εκτιμήσεις για την κερδοφορία στο α΄ τρίμηνο.

Marfin:Χαμηλότερες τιμές-στόχοι για 6 τράπεζες
Νέες χαμηλότερες τιμές για τις μετοχές 6 τραπεζών θέτει η Marfin Analysis σε ανάλυση (2/5) για τις εγχώριες τράπεζες με τίτλο «A more conservative look on Greek Banks – 1Q08 results preview».

Ειδικότερα, μειώνει στα 25,2 από τα 26,4 ευρώ την τιμή-στόχο για την Alpha ("buy"), στα 2,6 από τα 2,8 ευρώ για την ΑΤΕ ("sell") και στα 37,2 ευρώ από τα 50 για την Εθνική ("accumulate").

Επίσης, περικόπτει την αποτίμηση της Πειραιώς ("buy"), στα 25,8 από 28 ευρώ πριν, της Eurobank ("buy") στα 25,2 ευρώ από τα 26,3 και της Κύπρου ("hold") στα 10 από τα 12 ευρώ.

Ακόμη διατηρεί την τιμή-στόχο των 13,8 ευρώ για το Τ.Τ. αλλά περικόπτει τη σύσταση σε "hold".

Παράλληλα, τονίζει ότι η νέα κορυφαία επιλογή (top pick) είναι η μετοχή της Eurobank καθώς η τράπεζα διαθέτει διαφοροποιημένες πηγές εσόδων με παρουσία σε 7 χώρες αλλά και δυναμική από το κομμάτι των δραστηριοτήτων εκτός της εγχώριας αγοράς.

Η μείωση της αποτίμησης για την Εθνική αποδίδεται στο αυξημένο risk profile της τράπεζας εξαιτίας της σημαντικής έκθεσης στην Τουρκία αλλά και στον κίνδυνο για το κομμάτι των καθαρών εσόδων από τόκους από τα καταθετικά spreads.

Η περικοπή των τιμών-στόχων για την ΑΤΕ και την Τράπεζα Κύπρου σχετίζεται με την υψηλή έκθεση που παρουσιάζουν στα καθαρά έσοδα από τόκους των εγχώριων καταθέσεων, τα οποία πιθανόν να συμπιεστούν λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά το Τ.Τ., υποβαθμίζει τη σύσταση σε "hold" εξαιτίας του πρόσφατου ράλι της μετοχής του.

***Προβλέψεις για το α΄ τρίμηνο

H χρηματιστηριακή προχωρά και σε εκτιμήσεις για τα μεγέθη των τραπεζών στο α΄ τρίμηνο του 2008.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Αγροτικής θα υποχωρήσουν κατά 67,4%, στα 24,3 εκατ. ευρώ και της Alpha θα καταγράψουν πτώση 25,1%, διαμορφούμενα στα 191,8 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Κύπρου, προβλέπει ενίσχυση 1,6% στα κέρδη, στα 107,6 εκατ. ευρώ, ενώ για τη Eurobank υπολογίζει οριακή άνοδο 0,6%, στα 205,2 εκατ. ευρώ.

Για την Εθνική οι αναλυτές της χρηματιστηριακής εκτιμούν άνοδο 5,1% στα κέρδη, τα οποία και προβλέπουν 400,1 εκατ. ευρώ, ενώ για την Πειραιώς βλέπουν πτώση 49,1%, στα 126,2 εκατ. ευρώ.

Πτωτικά κατά 32,2% υπολογίζει τα κέρδη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στα 26,5 εκατ. ευρώ.

Η Marfin επισημαίνει πως στο α΄ τρίμηνο του 2007 οι τράπεζες είχαν καταγράψει πολλά έκτακτα μεγέθη, ενώ στο αντίστοιχο φετινό διάστημα τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές θα είναι μειωμένα.

Τονίζει ακόμη ότι οι δραστηριότητες από το εξωτερικό θα σημειώσουν εντυπωσιακή αύξηση στις χορηγήσεις και στην κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v