Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική:Επιτεύχθηκε ο στόχος των 4.300

Διατηρεί η Εμπορική Τράπεζα την άποψη ότι σταδιακά – στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου – θα επεκταθεί η ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη προς την ευρύτερη περιοχή των 4.500 μονάδων. 

Εμπορική:Επιτεύχθηκε ο στόχος των 4.300
Διατηρούμε την άποψη ότι σταδιακά – στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου – θα επεκταθεί η ανοδική κίνηση προς την ευρύτερη περιοχή των 4.500 αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση για το ΓΔ με ημερομηνία 2 Μαΐου.

Βραχυπρόθεσμα δεν θα μας ξάφνιαζε μια ρευστοποίηση κερδών στη περιοχή  των 4.300μ, που θα είχε ως αποτέλεσμα μια παλινδρόμηση 150 περίπου μονάδων. Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει την ευκαιρία για επανατοποθετήσεις.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενή μας ανάλυση, ο ΓΔ διατήρησε  την ανοδική του πορεία, διαμορφώνοντας νέο υψηλό διμήνου στη περιοχή των  4.300μ.

Εκπληρώθηκε ο ελάχιστος ανοδικός στόχος που είχαμε προσδιορίσει εδώ και  αρκετές εβδομάδες. Υπενθυμίζουμε, ότι θεωρούμε ότι ο τελικός στόχος θα είναι  υψηλότερα, στη ευρύτερη περιοχή των 4.500μ.

Το «υπεραιαισιόδοξο» σενάριο, το οποίο δεν υιοθετούμε προς το παρόν, αναφέρεται σε σημαντική επιτάχυνση της ανοδικής τάσης και προσέγγιση των 4.800μ.Πιστεύουμε ότι είναι πολύ πρόωρη και παράλληλα ριψοκίνδυνη μια τέτοια πρόβλεψη στη παρούσα φάση.

Ως θετική εξέλιξη καταγράφεται η αύξηση του όγκου των συναλλαγών στις ανοδικές συνεδριάσεις, αν και δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να δικαιολογείται rally τιμών.

Επισημαίνουμε την δημιουργία χάσματος τιμών στις 4.215,84μ, το οποίο αργά ή  γρήγορα θα πρέπει να κλείσει. Το χάσμα αυτό, σε συνδυασμό με την προσέγγιση υπεραγορασμένων περιοχών από τους ιδιαίτερα βραχυχρόνιους τεχνικούς δείκτες, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα μικρό πισωγύρισμα του ΓΔ, το οποίο όμως δύσκολα θα επεκταθεί χαμηλότερα των 4.150 - 4.100μ.

Αντίθετα, αν ο ΓΔ υποχωρήσει χαμηλότερα των 4.100μ θα υπάρξει αμφισβήτηση του  ανοδικού σεναρίου. Αν η υποχώρηση επεκταθεί χαμηλότερα των 4.000μ η αμφισβήτηση θα μετατραπεί σε φόβο αντιστροφής της τάσης και πιθανότατα θα ενεργοποιηθούν εντολές κλεισίματος βραχυχρόνιων θέσεων.

Αντιστάσεις στις : 4.300μ, 4.425μ, 4.520μ, 4.590μ.

Στηρίξεις στις : 4.165μ, 4.080μ, 4.025 και 3.940μ.

Τεχνικοί δείκτες : ο Macd διατήρησε το αρχικό σήμα αγορών και παράλληλα πέρασε
σε θετικό έδαφος. Ο Momentum (12ημ) επίσης έγινε θετικός. Ο RSI 14ημ διατηρεί την
ανοδική του τροχιά σε ουδέτερες περιοχές αλλά ο αντίστοιχος RSI 7ημ αλλά πέρασε
πλέον σε υπεραγορασμένες ζώνες τιμών.

Η ανοδική κίνηση του ΓΔ ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις θετικές αποκλίσεις των δεικτών τις προηγούμενες εβδομάδες, οι οποίες σημειωτέον δημιουργούν προσδοκίες κίνησης σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα τιμών, στη διάρκεια του προσεχώς διμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v