Ζητούνται τα όρια της ρευστοποίησης, λένε οι ΑΧΕ

Σε ανίχνευση του κατά πόσον ο κύκλος αποκόμισης κερδών ολοκληρώθηκε θα επιδοθούν οι επενδυτές, εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ εστιάζουν στη σχέση ανταλλαγής μεταξύ των Πειραιώς και ΕΤΒΑ, η οποία ανακοινώθηκε σε 1 μετοχή της πρώτης για κάθε 2,4 μετοχές της δεύτερης.

Ζητούνται τα όρια της ρευστοποίησης, λένε οι ΑΧΕ
Τις ξένες αγορές εκτιμά η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ ως καθοριστικό παράγοντα προσδιορισμού της πορείας της ελληνικής αγοράς, μεσοπρόθεσμα. Επίσης η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι είναι πιθανό να παρατηρηθεί τάση αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων, καθώς πλησιάζει το τέλος του α΄ εξαμήνου.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος είναι πιθανό να βρεθεί η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με τη Marfin, καθώς δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν την πιθανότητα πώλησης ποσοστού 10+9% της ΕΥΔΑΠ είναι πιθανό να ασκήσουν κάποια πίεση στον τίτλο.

Ακόμη, η χρηματιστηριακή επισημαίνει την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταβιβάσει το εναπομείναν 33,4% της ΕΧΑΕ προς επτά τραπεζικά ιδρύματα, μέσα σε διάστημα 15 ημερών, στην τιμή των 3,75 ευρώ ανά μετοχή.

Στάση αναμονής εκτιμά η EFG Eurobank Securities ότι θα κρατήσουν οι επενδυτές, προσπαθώντας να εκτιμήσουν το κατά πόσον η φάση αποκόμισης κερδών έληξε. Τάση άλλωστε θα δώσουν και οι ευρωπαϊκές αγορές, ειδικά αφού τα νέα από την εγχώρια αγορά λείπουν.

Η Εθνική ΑΧΕ, στο πρωινό report της εκτιμά ότι πιθανή προσφορά από θεσμικούς επενδυτές θα συμβάλει στη δημιουργία βραχυπρόθεσμης τάσης συσσώρευσης.

Τόσο οι Marfin και Εθνική ΑΧΕ, όσο και η EFG Securities αναφέρονται στη σχέση ανταλλαγής μεταξύ των συγχωνευόμενων τραπεζών Πειραιώς και ΕΤΒΑ. ΝΑ σημειωθεί ότι η σχέση ανταλλαγής ορίστηκε σε μία μετοχή της πρώτης για κάθε 2,4 μετοχές της δεύτερης.

Εξάλλου, η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 20 Ιουνίου χαρακτηρίζει τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς ως ουδέτερη- ανοδική. Η ίδια χρηματιστηριακή εκτιμά ως πρώτο σημείο στήριξης τις 1.905 και ως δεύτερο τις 1.885 μονάδες, ενώ ως σημεία αντίστασης τις 1.950 και τις 1.980 μονάδες.

Απόπειρα της αγοράς για σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα αναμένει για σήμερα η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ, στο πρωινό report της, ενώ εκτιμά ότι η αύξηση ή μη του όγκου συναλλαγών σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου θα καθορίσει τη βραχυπρόθεσμη πορεία της.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v