Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική:Το ”Στοίχημα” κινητήρια δύναμη για Intralot

Το ”Πάμε Στοίχημα” συνεχίζει να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό αύξησης των αποτελεσμάτων της Intralot σε διψήφιο ποσοστό, σύμφωνα με report της Εθνικής ΑΧΕ με ημερομηνία 10 Ιουνίου, στο οποίο παραμένει η τιμή- στόχος στα 20,9 ευρώ και η σύσταση buy.

Εθνική:Το ”Στοίχημα” κινητήρια δύναμη για Intralot
Διατηρεί τη σύσταση buy και την τιμή-στόχο στα 20,9 ευρώ για την Intralot η Εθνική ΑΧΕ, σε report της με ημερομηνία 10 Ιουνίου, σχολιάζοντας παράλληλα πως τα αποτελέσματα της εταιρίας συνεχίζουν να καταγράφουν διψήφιο ποσοστό αύξησης, λόγω της ”έξοχης” παρουσίας του ”Στοιχήματος”.

Παράλληλα, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως η Intralot συμπεριέλαβε την πλειονότητα των διεθνών θυγατρικών της στα αποτελέσματα του ομίλου για πρώτη φορά.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι διεθνείς δραστηριότητες της εταιρίας συνεισέφεραν κατά 12,1% στα κέρδη προ φόρων, ενώ αύξηση 43% κατέγραψε η κερδοφορία.

Το ”Στοίχημα” παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 24,5%, στα 465,4 εκατ. ευρώ, κυρίως εξαιτίας του ισχυρού ανταγωνισμού σε μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, αλλά και της μεγαλύτερης απόδοσης κερδών στους νικητές.

Οι πωλήσεις της Intralot για το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 21,6%, σε ετήσια βάση, στα 92,8 εκατ. ευρώ, τα EBITDA σημείωσαν άνοδο 34%, στα 30,2 εκατ. ευρώ, ενώ και τα κέρδη προ φόρων μετά δικαιωμάτων μεοψηφίας σημείωσαν άνοδο 27,3%, στα 27,3 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων της διοίκησης της Intralot, τις οποίες ανακοίνωσε στην ετήσια συνέλευση των μετόχων στις 17 Απριλίου.

Οσον αφορά στο 2003, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι οι πωλήσεις της Intralot θα σημειώσουν άνοδο στα 338 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 319 εκατ. του 2002, ενώ και τα EBITDA θα παρουσιάσουν αύξηση στα 107 εκατ. ευρώ από τα 87 εκατ. του προηγουμένου έτους.

Τα καθαρά κέρδη της Intralot αναμένονται στα 57 εκατ. ευρώ έναντι των 42 εκατ. πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v