Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χ.Α.: Ο υπολογισμός του FTSE-Med 100

Σε διευκρινίσεις ως προς τον υπολογισμό του δείκτη FTSE-Med 100, καθώς και την τιμή κλεισίματος κατά τη πρώτη μέρα λειτουργίας του, προέβη το Xρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δρώντας ως γραμματεία για τον τριμερή δείκτη.

Χ.Α.: Ο υπολογισμός του FTSE-Med 100
Σε διευκρινίσεις ως προς τον υπολογισμό του δείκτη FTSE-Med 100 προέβη το Xρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δρώντας ως γραμματεία για τον τριμερή δείκτη.

Οι διευκρινίσεις αφορούν και στη τιμή κλεισίματος, καθώς χθες ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας του δείκτη.

Οπως επισημαίνεται, η τιμή ανοίγματος του δείκτη χθες ήταν 5299,95 μονάδες όπως υπολογίζεται από τους FTSE από τις 9 Ιουνίου 2003, με βάση τις 5.000 μονάδες που έχει καθοριστεί ως η αρχική τιμή βάσης του.

Σημειώνεται ότι αυτό αποτελεί την καθορισμένη πρακτική της εταιρίας FTSE στην οποία ανατέθηκε η κατασκευή του δείκτη, ώστε να αποφεύγονται πιθανές μεταβολές-προσαρμογές στον δείκτη κατά την ημέρα επίσημης έναρξης της λειτουργίας του.

Για παράδειγμα, και ο πρόσφατος δείκτης FTSE Eurofirst κατασκευάστηκε από τους FTSE και λειτούργησε κατά τον ίδιο τρόπο. Επιπροσθέτως, αναφέρουμε και τη δήλωση που ετοίμασε και μας απέστειλε σήμερα η εταιρεία FTSE:

”Σύμφωνα με την καθορισμένη πρακτική των FTSE, o δείκτης FTSE-Med 100 άρχισε να εκτιμάται στις 9 Ιουνίου 2003 από την αρχική βάση των 5.000 μονάδων και επισήμως εισήχθη σε λειτουργία χθες, 19 Ιουνίου 2003. Ο δείκτης FTSE-Med 100 είχε τιμή ανοίγματος την Πέμπτη 19 Ιουνίου τις 5.299,95 μονάδες και τιμή κλεισίματος τις 5.276,79 μονάδες. Αυτές οι τιμές διοχετεύθηκαν κανονικά προς τους παροχείς πληροφόρησης σε όλο τον κόσμο. Ο δείκτης συνέλαβε ορθά την επίδοση των τριών κεφαλαιαγορών”.

Τονίζεται, επίσης, ότι το επενδυτικό κοινό μπορεί να πληροφορείται για τις τιμές και τις διακυμάνσεις του δείκτη σε καθημερινή βάση από την ιστοσελίδα του Χ.Α. www.ase.gr και του FTSE www.ftse.com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v