Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποσύστημα διαπραγμάτευσης για ομάδες επενδυτών

Από σήμερα 20 Ιουνίου είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση του υποσυστήματος διαπραγμάτευσης μετοχών ΟΑΣΗΣ, που αφορά στην υποστήριξη συναλλαγών για ομάδες επενδυτών, μετά και την επιτυχή εικονική συνεδρίαση.

Υποσύστημα διαπραγμάτευσης για ομάδες επενδυτών
Μετά τη σημερινή επιτυχή εικονική συνεδρίαση, το Χ.Α. αποφάσισε να θέσει σε παραγωγή στο υποσύστημα διαπραγμάτευσης μετοχών ΟΑΣΗΣ, την νέα έκδοση (έκδοση 1.7), η οποία δίνει τη δυνατότητα:

1. Ορισμού ομάδων επενδυτών.

2. Αποθήκευσης των στοιχείων των ομάδων επενδυτών στο σύστημα διαπραγμάτευσης μετοχών.

3. Εισαγωγής εντολών για λογαριασμό ομάδας επενδυτών.

4. Ανάλυσης των συναλλαγών των ομάδων επενδυτών σε επίπεδο τελικού επενδυτή μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Τα μέλη του Χ.Α. που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν την παραπάνω δυνατότητα του υποσυστήματος μετοχών ΟΑΣΗΣ, πρέπει να λάβουν υπόψιν τις παρακάτω σχετικές αποφάσεις:

* Απόφαση 98 Δ.Σ. Χ.Α. (Κατάρτιση συναλλαγών στην αγορά τοις μετρητοίς του Χρηματιστηρίου Αθηνών).

* Απόφαση 99 Δ.Σ. Χ.Α. (Τροποποίηση της απόφασης 3/96 ”Αλλαγή κωδικών πελατών των χρηματιστηριακών εταιριών).

* Aπόφαση Ε.Κ. 16/262/06.02.2003 (Ρυθμίσεις για την παροχή από τις ΕΠΕΥ της επενδυτικής υπηρεσίας της διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων πελατών.

* Απόφαση Ε.Κ. 3/269/22.04.2003. (περιεχόμενο στοιχείων που εκδίδουν οι ΕΠΕΥ και τα μέλη του Χ.Α. ως προς την κατάρτιση συναλλαγών σε κινητές αξίες στο Χ.Α. για λογαριασμό ομάδας επενδυτών).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 2 της απόφασης 3/269/22.04.2003 του Δ.Σ. της Ε.Κ./2003 τα μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών που συνάπτουν συναλλαγές εκτελώντας εντολές για ομάδα επενδυτών, εκδίδουν ξεχωριστό πινακίδιο για κάθε εντολέα-τελικό επενδυτή.

Διευκρινίζεται ότι για την έκδοση των πινακιδίων αυτών εφαρμόζεται κατ’ αναλογία η §4 της απόφασης ΥΠΕΘΟ 6280/1989 σχετικά με τα βιβλία και παραστατικά που πρέπει να τηρούν τα μέλη του Χ.Α.

Ειδικά για συναλλαγές που έγιναν με εντολή που αφορούσε ομάδα επενδυτών, επιπρόσθετα των στοιχείων που αναφέρονται στην απόφαση αυτή, θα πρέπει να αναφέρεται τόσο στο στέλεχος όσο και στο πρώτο και δεύτερο απόκομμα, του τριπλότυπου βιβλιαρίου πινακιδίων ο κωδικός αριθμός που ταυτοποιεί στο σύστημα συναλλαγών την συγκεκριμένη ομάδα επενδυτών.

Το σύστημα συναλλαγών θα είναι διαθέσιμο για να υποστηρίξει συναλλαγές για ομάδες επενδυτών από σήμερα 20/6/2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v