Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινή ανακοίνωση για δείκτη FTSE/Mediterranean-100

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν τη 17/6/03 οι εκπρόσωποι των χρηματιστηρίων της Αθήνας, του Τελ Αβίβ και της Κύπρου. Η συνέντευξη αφορούσε στην από κοινού δημιουργία του δείκτη FTSE/Mediterranean-100

Κοινή ανακοίνωση για δείκτη FTSE/Mediterranean-100
Κοινή συνέντευξη Τύπου στη Λευκωσία έδωσαν στις 17/6/03 οι εκπρόσωποι των χρηματιστηρίων της Αθήνας, του Τελ Αβίβ και της Κύπρου, με την παρουσία στελέχους του ομίλου FTSE. Η συνέντευξη έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας των τριών χρηματιστηρίων για τη θέσπιση του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE/Mediterranean-100.

Ο δείκτης FTSE-MED-100 αποτελείται από 100 μετοχές των τριών χρηματιστηρίων, εκ των οποίων μερικές είναι επίσης εισηγμένες σε αμερικανικά και άλλα εΕυρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται περίπου στα 92 δις. Ευρώ.

Η τελική δομή του δείκτη καθώς και οι αρχικές εταιρίες που τον συνέθεσαν, έχουν συμφωνήθηκαν πρόσφατα από όλους τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια διαφόρων συναντήσεων και μία κοινή σύμβαση που έχει επίσης συναφθεί. Ο εν λόγω δείκτης έχει σχεδιασθεί σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες Υπολογισμού και Διαχείρισης Δεικτών, οι οποίοι έχουν εξίσου συμφωνηθεί.

Με την εισαγωγή του νέου περιφερειακού δείκτη, ο οποίος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να αναγνωρισθεί από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, τα τρία Χρηματιστήρια αποσκοπούν στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην περιοχή, την εισαγωγή επιπρόσθετων παράγωγων προϊόντων και την παροχή χρήσιμων επενδυτικών εργαλείων για την εκτίμηση της περιφερειακής αγοράς.

Επιπλέον, τα τρία Χρηματιστήρια στοχεύουν να ενθαρρύνουν την συμμετοχή και άλλων Μεσογειακών Χρηματιστηρίων στον νέο δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v