Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Πιστοποίηση Αμοιβαίων από Standard & Poor’s

Πιστοποίηση με βάση τη πιστοληπτική ικανότητα τους έλαβαν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Eurobank Αμοιβαία Κεφάλαια, της ΕFG Eurobank Ergasias, από τον διεθνή οίκο Standard & Poor’s.

EFG: Πιστοποίηση Αμοιβαίων από Standard & Poor’s
Πιστοποίηση από τον διεθνή οίκο Standard & Poor’s έλαβαν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Eurobank Αμοιβαία Κεφάλαια, της ΕFG Eurobank Ergasias.

Oπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η EFG ΑΕΔΑΚ είναι πρώτη και η μοναδική μέχρι σήμερα ελληνική εταιρία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων που λαμβάνει πιστοποίηση από το διεθνή οίκο.

Οπως και πέρυσι, η πιστοποίηση συνίσταται στην αξιολόγηση της Πιστοληπτικής Ικανότητας (Credit Quality Rating) και της Διακύμανσης (Volatility Rating) των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Eurobank Bond Fund, Eurobank Διεθνών Εταιρικών Ομολόγων και Eurobank Plus Διαθεσίμων Εσωτερικού.

Η διαδικασία αξιολόγησης ενός Αμοιβαίου Ηεφαλαίου από την Standard & Poor’s είναι πολύμηνη, συνεχής και σύνθετη και στηρίζεται σε ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια, όπως στην ικανότητα και την εμπειρία των διαχειριστών, στα αποτελέσματα από πλευράς απόδοσης του Αμοιβαίου Κεφαλαίου σε βάθος χρόνου, στις δομές της εταιρείας διαχείρισης, στις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου και στο μέγεθος και τη σταθερότητα του οργανισμού, υπεύθυνου για τη διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Οπως επισημαίνεται, το αποτέλεσμα της πιστοληπτικής αξιολόγησης ενός Αμοιβαίου Κεφαλαίου εκφράζει το επίπεδο προστασίας που απολαμβάνουν οι μεριδιούχοι από ενδεχόμενο συμβάν πιστωτικού κινδύνου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της EFG ΑΕΔΑΚ, κ. Αρη Ξενόφο, ”η επιτυχία των Eurobank Αμοιβαίων Κεφαλαίων να διατηρούν για δεύτερη συνεχή χρονιά τον ίδιο βαθμό αξιολόγησης – πιστοποίησης αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας στις αρχές της σύννεσης στη διαχείριση, της συνέχειας στο αποτέλεσμα και της συνέπειας στη στρατηγική της”.

Τα αποτελέσματα της φετινής αξιολόγησης των Eurobank Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι τα ακόλουθα: Eurobank Plus Διαθεσίμων, Credit Rating Af, ήτοι υψηλός βαθμός προστασίας έναντι συμβάντων πιστωτικού κινδύνου. Eurobank Bond Fund, Credit Rating Af, ήτοι υψηλός βαθμός προστασίας έναντι συμβάντων πιστωτικού κινδύνου.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο ως εκδότης ομολόγων αξιολογείται με ανάλογη βαθμολογία.

Τέλος, το Eurobank Διεθνών Εταιρικών Ομολόγων, Credit Rating–BBBf, ήτοι επαρκής βαθμός προστασίας έναντι του πιστωτικού κινδύνου. Σημειώνεται ότι η βαθμολογία αυτή συνάδει με τη στρατηγική επενδυτική πολιτική του Αμοιβαίου Κεφαλαίου και την προοπτική υψηλών αποδόσεων που τα χαρακτηρίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v