Διεθνείς διακρίσεις για τμήμα Ανάλυσης της Marfin

Την πρώτη θέση σε όλη την Ευρώπη για την κερδοφορία των συστάσεών του κατέκτησε ο αναλυτής της Marfin Ελληνικής, Στ. Διαβατίδης, ενώ ο διευθυντής του τμήματος, Β. Καραρίζος, κατετάγη τέταρτος (από πλευράς ακρίβειας προβλέψεων), σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Thomson. Η ίδια η Marfin κατετάγη τέταρτη πανευρωπαϊκά και πρώτη ανάμεσα στις ελληνικές εταιρίες.

Διεθνείς διακρίσεις για τμήμα Ανάλυσης της Marfin
Πρώτος αναλυτής σε όλη την Ευρώπη για την κερδοφορία των συστάσεών του αναδείχθηκε ο Σταμάτης Διαβατίδης της Marfin Ελληνικής ΑΧΕΠΕΥ, σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η THOMSON με τη συμμετοχή θεσμικών επενδυτών και τραπεζών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη δεκάδα των αναλυτών αυτής της κατηγορίας δεν συμπεριλαμβάνεται άλλος Έλληνας, ενώ ο κ. Διαβατίδης υποσκέλισε γνωστούς αναλυτές διεθνών επενδυτικών οίκων όπως η HSBC Securities, η Lehman Brothers, η UBS Warburg και η Smith Barney Citigroup.

Επίσης τέταρτος αναλυτής σε όλη την Ευρώπη για την ακρίβεια προβλέψεων κερδών των επιχειρήσεων αναδείχθηκε ο διευθυντής του Τμήματος Ανάλυσης της Marfin Hellenic, Βασίλης Καραρίζος, που πάλι αποτελεί τη μοναδική ελληνική παρουσία στην πρώτη δεκάδα.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Marfin Ελληνική κατετάγη τέταρτη πανευρωπαϊκά για την ποιότητα των αναλύσεών της για ελληνικές μετοχές, αλλά πρώτη μεταξύ των ελληνικών εταιρειών, με την ALPHA FINANCE να κατατάσσεται πέμπτη πανευρωπαϊκά και δεύτερη σε ελληνικό επίπεδο.

Σχολιάζοντας τις σημαντικές διεθνείς διακρίσεις του Τμήματος Ανάλυσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Ελληνικής ΑΧΕΠΕΥ, Ηρακλής Κουνάδης, δήλωσε ότι ”εργαζόμαστε σκληρά σε καθημερινή βάση για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επενδύουν με γνώσεις και στοιχεία σε εταιρίες που μεσοπρόθεσμα θα τους δώσουν κέρδη μέσα από την ουσιαστική ανάπτυξη των μεγεθών τους. Αυτή είναι και η σωστή διαδικασία για μια συντηρητική επένδυση, αφού οι αγορές μετοχών που γίνονται λόγω ”κλίματος” ή φημολογιών και αγνοούν τα θεμελιώδη στοιχεία τους, ενέχουν στοιχεία τζόγου και είναι πολύ υψηλού κινδύνου”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v