Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτιές στην Ευρώπη για τα Α/Κ της EFG ΑΕΔΑΚ

Νέες διακρίσεις από τη Morningstar έλαβαν τα Αμοιβαία Κεφάλαια που διαχειρίζεται η EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ κατακτώντας για άλλη μία φορά τις πρώτες βαθμίδες των διακρίσεων που απολαμβάνουν τα Α/Κ.

Πρωτιές στην Ευρώπη για τα Α/Κ της EFG ΑΕΔΑΚ
Νέες διακρίσεις από τη Morningstar έλαβαν τα Αμοιβαία Κεφάλαια που διαχειρίζεται η EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ κατακτώντας για άλλη μία φορά τις πρώτες βαθμίδες των διακρίσεων που απολαμβάνουν τα Α/Κ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και αφορούν τη συνολική απόδοσή τους.

Συγκεκριμένα, οι διακρίσεις που έλαβαν με 31.03.2008 είναι:

* Eurobank EFG (LF) Equity –Mid Cap Private Sector 50 Index Fund

* Interamerican Ελληνικό Μικτό Εσωτερικού

* Interamerican Διαχείρισης Διαθεσίμων Εξωτερικού

* Eurobank EFG (LF) Equity -Value FTSE/ASE 20 Index Fund

* Eurobank Δυναμικό Ευρωπαϊκό Μετοχικό Εξωτερικού

* Interamerican Αναπτυσσόμενων Εταιριών Μετοχικό Εσωτερικού

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Morningstar, κάθε μήνα πραγματοποιείται αξιολόγηση του καθενός Α/Κ σε σύγκριση με τα άλλα Α/Κ της κατηγορίας του. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, κάθε Α/Κ επιβραβεύεται και με ανάλογα «αστέρια» (από 5 έως 1 αστέρια).
Τα Α/Κ με την καλύτερη απόδοση λαμβάνουν «5 αστέρια», διάκριση την οποία λαμβάνει το 10% της κατηγορίας τους. Ακολουθούν τα Α/Κ που λαμβάνουν «4 αστέρια», διάκριση την οποία λαμβάνει το 22,5% της κατηγορίας τους, κ.ο.κ.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ. και πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών κ. Άρης Ξενόφος, «Σε μια περίοδο προβληματισμού για την πορεία των αγορών εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας που παρουσιάζουν τους τελευταίους μήνες, οι παραπάνω διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο επιβεβαιώνουν τη συνέπεια και την προσπάθεια της εταιρείας για ποιότητα στο διαχειριστικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για διακρίσεις που αναδεικνύουν την ικανότητα των ελληνικών εταιρειών διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων να ανταγωνίζονται ισάξια τους επενδυτικούς οίκους του Εξωτερικού παρέχοντας ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα στην EFG Α.Ε.Δ.Α.Κ. Πλεονέκτημα, το οποίο ενισχύει τη στρατηγική της εταιρείας για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Κεντρική και Νέα Ευρώπη.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v