Fortius ΑΧΕΠΕΥ: Τιμή- στόχος τα 5,30 ευρώ για Ρόκα

Πρόταση για ”αγορά” και τιμή-στόχο τα 5,30 ευρώ θέτει η Fortius ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή του Ρόκα, ενώ για την επόμενη πενταετία η Fortius προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα επιδείξουν έναν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 13,9%.

Fortius ΑΧΕΠΕΥ: Τιμή- στόχος τα 5,30 ευρώ για Ρόκα
Πρόταση αγοράς και τιμή-στόχο τα 5,30 ευρώ θέτει η Fortius ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή του Ρόκα σε report της με ημερομηνία 17 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, βασικά σημεία για την εταιρία αποτελούν, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η ηγετικήθέση της στις μεταλλικές κατασκευές, η κατοχή άνω του 40% στην παραγωγή αιολικής ενέργειας, ο διπλασιασμός της εγκατεστημένης ισχύος έως το 2006, η οποία έχει υψηλότερα περιθώρια κερδοφορίας από τις μεταλλικές κατασκευές.

Σύμφωνα με τη Fortius ΑΧΕΠΕΥ, ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η εταιρία είναι η μείωση του αιολικού δυναμικού, με άμεση επίπτωση στα αποτελέσματα του ομίλου και τη σημαντική υποχώρηση των εσόδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, για την επόμενη πενταετία η Fortius προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα επιδείξουν ένα μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 13,9%, ενώ αντίστοιχα τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας θα έχουν ρυθμό αύξησης της τάξεως του 27,5%.

Για το τρέχον έτος, ο κύκλος εργασιών του ομίλου εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στα 52,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας στα 11,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v