Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΜΠ:Ολοκληρώνεται η συσσώρευση γύρω από τις 4.000

H συσσώρευση του ΓΔ γύρω από τις 4.000 μονάδες ολοκληρώνεται εκτιμά η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 18 Απριλίου. Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι τράπεζες.

ΕΜΠ:Ολοκληρώνεται η συσσώρευση γύρω από τις 4.000
H συσσώρευση του ΓΔ γύρω από τις 4.000 ολοκληρώνεται εκτιμά η Εμπορική σε τεχνική ανάλυση (18/04) τονίζοντας ότι πιθανότατα στις επόμενες συνεδριάσεις, θα κριθεί αν θα εκτονωθεί ανοδικά ή καθοδικά η συσσώρευση παλινδρόμηση τιμών.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών.

Σε ενδεχόμενη ανοδική εκτόνωση, πιστεύουμε ότι θα ξεπερασθούν οι 4.300μ και θα προσεγγισθούν οι 4.500μ (σε ορίζοντα τριμήνου). Σύμφωνα με την υπάρχουσα τεχνική εικόνα, θεωρούμε ότι αυτό σενάριο είναι το πιθανότερο.

Στην περίπτωση που ο ΓΔ εκτονωθεί καθοδικά, τότε θα ενεργοποιηθούν stop losses και ακυρώνεται το ανοδικό σενάριο. Σε μια τέτοια εξέλιξη δύσκολα θα αποφευχθεί νέο χαμηλό έτους, προς την ευρύτερη περιοχή των 3.600μ.

Το πενθήμερο που πέρασε ο ΓΔ εμφάνισε διπλή εικόνα. Στην αρχή κινήθηκε πτωτικά, σημειώνοντας χαμηλότερη τιμή στις 3.892μ και στη συνέχεια αντέδρασε ανοδικά. Από τις αρχές Μαρτίου ο ΓΔ παλινδρομεί πέριξ των 4.000μ.

Για το ανοδικό σενάριο, κομβικό σημείο αποτελούν οι 4.100μ. Αν διασπασθούν με αυξημένους όγκους συναλλαγών, αναμένουμε επιτάχυνση της ανοδικής τάσης. Σε μια τέτοια εξέλιξη, ο ΓΔ εξέρχεται από το πτωτικό κανάλι των τελευταίων μηνών και η αγορά εισέρχεται σε μια νέα ανοδικά φάση, η οποία θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Αντίθετα, αν ο ΓΔ υποχωρήσει χαμηλότερα των 3.892μ (πρόσφατο χαμηλό) με αύξηση των συναλλαγών, είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιηθούν εντολές κλεισίματος βραχυχρόνιων θέσεων. Σε μια τέτοια εξέλιξη είναι αμφίβολο αν θα αντέξει η στήριξη των 3.735μ, με πιθανό αποτέλεσμα την υποχώρηση μέχρι τις 3.600μ.

Οι αντιστάσεις ορίζονται στη ζώνη τιμών 4.065-4.100μ, 4.180, 4.270, 4.425 και 4.520

Τεχνικοί δείκτες : ο «αργός» Macd διατηρεί - οριακά - το σήμα αγορών, παραμένοντας όμως σε αρνητικό έδαφος. Ο Momentum (12ημ) διατηρείται θετικός και ο RSI 14ημ βρίσκεται σε ουδέτερες ζώνες τιμών, με ανοδική τροχιά. Και οι τρεις δείκτες διατηρούν σημαντικές θετικές αποκλίσεις, οι οποίες όταν συνδυάζονται με διασπάσεις αντιστάσεων αποτελούν ισχυρά σήματα «εισόδου» στην αγορά αναφέρει η Εμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v