Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚ: Σήμερα το τελικό "ΟΚ" για ανοιχτές πωλήσεις

Την αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας του Χ.Α. αναμένεται να εγκρίνει σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δίνοντας «πράσινο φως» στις αλλαγές που χθες αποφάσισε το Δ.Σ. του χρηματιστηρίου.

ΕΚ: Σήμερα το τελικό ΟΚ για ανοιχτές πωλήσεις
Την αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας του Χ.Α. αναμένεται να εγκρίνει σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δίνοντας «πράσινο φως» στις αλλαγές που χθες αποφάσισε το Δ.Σ. του χρηματιστηρίου.

Η Ε.Κ. συνεδριάζει σήμερα στις 12:00 και πέραν των υπόλοιπων αλλαγών θα εγκρίνει την κατάργηση της υποχρέωσης δήλωσης των ανοιχτών πωλήσεων στο σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. (short selling flaging), σημείο που αποτελούσε μία από τις ενστάσεις του οίκου FTSE σχετικά με τα κριτήρια που δεν πληροί σήμερα η ελληνική αγορά.

Την ερχόμενη εβδομάδα (Μ. Τρίτη) θα βρεθεί στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του οίκου FTSE κ. M. Makepeace ώστε να ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πλήρωση των κριτηρίων από ελληνικής πλευράς αλλά και για να συζητηθούν οι αλλαγές στις συνθέσεις των δεικτών FTSE, όπως αυτές προκύπτουν μετά την πρόσφατη αναθεώρηση των κατηγοριών των εισηγμένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v