Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Στο «conviction buys list” η Alpha

Σε μείωση των τιμών-στόχων για Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και EFG Eurobank προχωρά η Goldman Sachs σε έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες (16/4). Διατηρεί την Alpha Bank στην "conviction buys list".

Goldman Sachs: Στο «conviction buys list” η Alpha
Σε μείωση των τιμών-στόχων για Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και EFG Eurobank προχωρά η Goldman Sachs σε έκθεσή της για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με ημερομηνία 16/4. Διατηρεί την Alpha Bank στην "conviction buys list".

Παρά τη διατήρηση της Alpha Bank στην "conviction buys list", η Goldman Sachs μειώνει την τιμή-στόχο στα 26,6 ευρώ, από 27,8 ευρώ πριν. Όπως σημειώνει η G.S., η Alpha διαπραγματεύεται με discount σε σχέση με τον μέσο όρο του κλάδου, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξής της είναι υψηλότερος από τον μέσο όρο.

Αναμένεται ότι σύντομα θα έχει οφέλη από το εξαιρετικά δυναμικό εμπορικό δίκτυο, αλλά και από την ισχυρή στρατηγική αξία που προσφέρει σε οποιονδήποτε υποψήφιο αγοραστή της.

Σύσταση «αγοράς» διατηρεί η G.S. για την Τράπεζα Πειραιώς, μειώνοντας όμως την τιμή-στόχο στα 24,5 ευρώ από 26,1 ευρώ, αλλά και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για το οποίο διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα 14,7 ευρώ.

Η «ουδέτερη» σύσταση διατηρείται για την Εθνική Τράπεζα, με τιμή-στόχο στα 41,6 ευρώ (από 45,7 ευρώ πριν) και για την EFG Eurobank, με τιμή-στόχο στα 20,7 ευρώ (από 22,2 ευρώ).

Αναφορικά με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο γενικότερα, για τον οποίο διατηρεί "ουδέτερη" στάση, ο διεθνής οίκος βλέπει τρεις καταλύτες, οι οποίοι οδηγούν την κρίση στην επόμενη φάση.

Όπως αναφέρει, η αρχή της πιστωτικής κρίσης επέφερε ξαφνική και έντονη μείωση της ορατότητας όσον αφορά στη ρευστότητα των τραπεζών, τα κεφάλαιά τους και τα κέρδη τους.

Εννέα μήνες μετά την εκδήλωση της κρίσης οι αποφασιστικές κινήσεις από πλευράς κεντρικών τραπεζών, η βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των τραπεζών και η αναγνώριση των απωλειών, έχουν βελτιώσει την ορατότητα όσον αφορά στη ρευστότητα και στα κεφάλαια. Ωστόσο, το outlook για την κερδοφορία παραμένει αβέβαιο, όπως εκτιμά η Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v