Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική-Π&Κ:Θετική για διάθεση ποσοστών ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Ιδιαίτερα θετική ως προς το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω διάθεσης ποσοστών τόσο στην ΕΥΔΑΠ όσο και στην ΕΥΑΘ δηλώνει η Εθνική-Π&Κ, καθώς θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα επωφελές και για τις δυο εταιρείες.

Εθνική-Π&Κ:Θετική για διάθεση ποσοστών ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ
Ιδιαίτερα θετική ως προς το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω διάθεσης ποσοστών τόσο στην ΕΥΔΑΠ όσο και στην ΕΥΑΘ δηλώνει η Εθνική-Π&Κ, με flash note της στις 16/4, καθώς θεωρεί πως κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα επωφελές και για τις δυο εταιρείες από κάθε άποψη.

Μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η αναδιάρθρωση θα ερχόταν γρηγορότερα, αντί για αργότερα, η «μεταφορά» της τεχνογνωσίας θα ήταν συνεχής, η επέκταση θα μπορούσε να γίνει ευκολότερη με τη βοήθεια ενός στρατηγικού επενδυτή, ενώ θα αυξάνονταν το συναλλακτικό ενδιαφέρον και η εμπιστοσύνη των επενδυτών, καθώς, παρά τις όποιες δυσλειτουργίες, και οι δυο εταιρείες έχουν αξία, καταγράφουν καλή κερδοφορία με ισχυρά περιθώρια, ενώ θα διατηρούσαν και το μερίδιο της αγοράς τους.

Η Εθνική-Π&Κ σημειώνει πως τα αποτελέσματα της χρήσης 2007 ήταν εξαιρετικά και για τις δυο εταιρείες, ενώ οι επιδόσεις των μετοχών τους είναι επίσης αξιοσημείωτη. Από τις αρχές του έτους η ΕΥΔΑΠ έχει υποχωρήσει κατά 12% και η ΕΥΑΘ δεν έχει σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, όμως και οι δυο υπεραποδίδουν έναντι του Γενικού Δείκτη, κατά 12% και 24% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, η ΕΥΔΑΠ διαπραγματεύεται σε επίπεδο Ρ/Ε 22,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008 και η ΕΥΑΘ 17 φορές, όταν η ισπανική Aguas De Barcelona διαπραγματεύεται 23,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008. Επίσης, η ΕΥΔΑΠ διαπραγματεύεται σε υψηλότερο επίπεδο, όμως προσφέρει το χαμηλότερο Ρ/BX (1,3) σε σχέση με τον μέσο όρο των εταιρειών του κλάδου (2,2).

Η χρηματιστηριακή αναφέρει παράλληλα πως είναι «πιο θετική» για την ΕΥΑΘ απ’ ότι για την ΕΥΔΑΠ, λόγω θεμελιωδών μεγεθών, διατηρώντας έτσι την σύσταση “overweight” για την μετοχή της πρώτης και “equalweight” για την δεύτερη. Ακόμα και στη περίπτωση της ΕΥΔΑΠ, ωστόσο, διατηρεί την άποψη πως το αυξημένο συναλλακτικό ενδιαφέρον από τις αρχές του έτους είναι δικαιολογημένο και η μετοχή το πιθανότερο είναι να διατηρήσει το momentum της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v