Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ: Στα 12,4 ευρώ "κόβει" η Εθνική-Π&Κ

Στα 12,4 ευρώ ανά μετοχή, από 17,1 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Μυτιληναίος η Εθνική-Π&Κ (16/4), η οποία διατηρεί την σύσταση "overweight".

ΜΥΤΙΛ: Στα 12,4 ευρώ κόβει η Εθνική-Π&Κ
Στα 12,4 ευρώ ανά μετοχή, από 17,1 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Μυτιληναίος η Εθνική-Π&Κ με έκθεσή της στις 16/4, στην οποία διατηρεί την σύσταση "overweight".

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως προχώρησε στην μείωση της τιμής στόχου λόγω αναπροσαρμογής στην αποτίμησή της, που έχει να κάνει με:

-τη σημαντικά χαμηλότερη αποτίμηση των δραστηριοτήτων μεταλλουργίας και μετάλλων, που αποδίδεται στις πιο δυσοίωνες προβλέψεις για την ισοτιμία δολαρίου/ευρώ, σε συνδυασμό με το υψηλότερο κόστος κυρίως των καυσίμων και των πρώτων υλών, που αναμένεται να επιφέρουν περαιτέρω «διάβρωση» των περιθωρίων το 2008

- τη σημαντικά χαμηλότερη αποτίμηση για την ΜΕΤΚΑ

- την συντηρητική στάση της χρηματιστηριακής όσον αφορά την αποτίμηση της Endesa Hellas, εφαρμόζοντας ένα discount της τάξης του 10% επί της λογιστικής αξίας των 600 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντανακλώνται οι καθυστερήσεις στην διαδικασία αδειοδότησης της πρώτης θερμοηλεκτρικής μονάδας της κοινοπραξίας αλλά και την μη ολοκλήρωση του σχηματισμού της κοινοπραξίας αυτής.

Τονίζει παράλληλα πως παραμένει «αγοραστής» της Μυτιληναίος καθώς:

- η μετοχή είναι υποτιμημένη στα τρέχοντα επίπεδα και
- τα θεμελιώδη είναι ισχυρά, με τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης του ομίλου να παραμένουν «ανέπαφες».

Η μετοχή της Μυτιληναίος ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της 15ης Απριλίου στα 8,34 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v