Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Schroders: Διάθεση προϊόντων μέσω ΕΤΕ - MPB

Σε ενίσχυση του δικτύου διάθεσης προιόντων της στην ελληνική αγορά προχωρά η Schroders εκτιμώντας ότι η τρέχουσα δυσχερής επενδυτική συγκυρία αποτελεί ευκαιρία για την προώθηση προιόντων ενεργής διαχείρισης.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Schroders: Διάθεση προϊόντων μέσω ΕΤΕ - MPB
Σε ενίσχυση του δικτύου διάθεσης προιόντων της στην ελληνική αγορά προχωρά ο διεθνής οίκος διαχείρισης κεφαλαίων Schroders εκτιμώντας ότι η τρέχουσα δυσχερής επενδυτική συγκυρία αποτελεί ευκαιρία για την προώθηση προιόντων ενεργής διαχείρισης.

Στο πλαίσιο αυτό η Schroder ξεκίνησε προ μηνός περίπου την διάθεση προιόντων της μέσω του δικτύου της MPB ενώ ξεκινά αντίστοιχη συνεργασία και με την Εθνική Τράπεζα. Σημειώνεται ότι προιόντα της Schroders διατίθενται ήδη εδώ και μερικά χρόνια από την Citibank με την οποία η εταιρεία asset management συνεργάζεται διεθνώς αλλά και από το δίκτυο καταστημάτων της HSBC.

Τόσο η συμφωνία με την MPB όσο και με την Εθνική Τράπεζα προβλέπει τη διάθεση των προιόντων της Schroder σε πελάτες της επενδυτικής τραπεζικής αλλά και στο retail σε Ελλάδα και χώρες της ΝΑ Ευρώπης που διαθέτουν υποκαταστήματα οι δύο τραπεζικοί όμιλοι.

Η ενίσχυση της θέσης της Schroder στην ελληνική αγορά αλλά και σε αυτές της Ν. Α Ευρώπης διενεργείται σε μια συγκυρία με πολλές προκλήσεις όπως αναφέρθηκε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της εταιρείας.

Το team των στελεχών της εταιρείας που παραβρέθηκε στην συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι στην τρέχουσα δυσχερή συγκυρία απαιτούνται έξυπνες λύσεις για όλα τα asset classes, εκτίμησε ότι η ύφεση ή επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης στις αναπτυγμένες αγορές και η πιστωτική κρίση θα συνεχίζει να επηρεάζει τις μετοχές αυτής της κατηγορίας αλλά διαχώρισε πλήρως τις προοπτικές των αναδυόμενων οικονομιών και αγορών.

Η θεωρία αποσύνδεσης των αναδυόμενων οικονομιών από την πορεία των ΗΠΑ ,γνωστή
πλέον διεθνώς με τον όρο decoupling, παραμένει ισχυρή σύμφωνα με την Schroder λόγω της ισοβαρούς πλέον συμμετοχής Κίνας και ΗΠΑ στην παγκόσμια ανάπτυξη. Ο οίκος εκτιμά ότι η ισχυρή τοπική ζήτηση σε οικονομίες με δημοσιονομικά πλεονάσματα και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης όπως η Κίνα η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ αναδυόμενων οικονομιών και η κεντρική οργάνωση της οικονομίας θα στηρίξουν την επίτευξη ικανοποιητικών ρυθμών ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές.

Σημειώνουν πάντως ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ του οικονομικού και του χρηματιστηριακού σκέλους του decoupling και για τον λόγο αυτό δεν συστήνουν ανεπιφύλακτα μετοχές αναδυόμενων αγορών αλλά προκρίνουν γεωγραφικές περιοχές με ισχυρή ανάπτυξη , που τώρα ανακαλύπτονται από τα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια όπως αυτές της Μέσης Ανατολής.

Η Schroder έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με τοπική εταιρία του Dubai που ειδικεύεται στο Asset Management καθώς βέβαια και τη διάθεση προιόντων που τοποθετούνται εξειδικευμένα στην Μέση Ανατολή. Η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, τα τεράστια δημοσιονομικά πλεονάσματα και οι μεγάλες επενδύσεις που διενεργούνται σε τομείς, όπως ο τουρισμός σε κάποιες χώρες της Μέσης Ανατολής (κυρίως στις χώρες του Κόλπου), δημιουργούν τις συνθήκες, σύμφωνα με τη Schroders για ενίσχυση της κατανάλωσης και της διασποράς των επενδύσεων και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Επιπλέον, ένα σημαντικό μέρος των δημοσιονομικών αποθεμάτων, μέσω των κρατικών επενδυτικών funds, επενδύονται σε φτωχότερες χώρες της περιοχής, δημιουργώντας τις συνθήκες ανάπτυξης για τις οικονομίες όλης της περιοχής.

Θα παραμείνει υψηλή η ζήτηση για εμπορεύματα. Τοp pick ο καφές

Πέραν των τοποθετήσεων σε μετοχές εταιρειών της Μέσης Ανατολής ( συμπεριλαμβάνονται και οι αγορές του Ισραήλ και της Τουρκίας) η Schroder προτείνει τοποθετήσεις σε εμπορεύματα και νομίσματα αναδυόμενων χωρών. Τα στελέχη της Schroders εκτιμούν ότι η ζήτηση για εμπορεύματα θα παραμείνει ισχυρή, λόγω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης των ασιατικών οικονομιών και επομένως οι τιμές των εμπορευμάτων θα συνεχίσουν μεσο-μακροπρόθεσμα την ανοδική τους πορεία.

«Βρισκόμαστε στην αρχή ενός κύκλου ανόδου των εμπορευμάτων που ξεκίνησε το 2001 και εκτιμάται ότι θα κρατήσει για μία 20ετία» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Λύδια Μαλάκη Associate Product Manager Multi Solutions της Schroders συμπληρώνοντας ότι το ρεύμα αστυφιλίας που έχει αναπτυχθεί στον αναπτυσσόμενο κόσμο θα συνεχίσει να διατηρεί ιδιαίτερα υψηλή την ζήτηση για εμπορεύματα με την προσφορά να ακολουθεί. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι κάθε 15 ημέρες 500.000 Κινέζοι μεταναστεύουν από την ύπαιθρο στις πόλεις.

Για ιδιαίτερους λόγους μάλιστα η Schroder εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί η ζήτηση για καφέ συμβάλλοντας στην ενίσχυση της χρηματιστηριακής τιμής του εμπορεύματος

Αναφορικά με τις τοποθετήσεις σε νομίσματα, η Schroders εκτιμά ότι τα νομίσματα χωρών με δημοσιονομικά πλεονάσματα και ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι υποτιμημένα, ποντάροντας ότι θα αποσυνδεθούν από την πορεία του δολαρίου και επομένως θα υπερτιμηθούν στο επόμενο διάστημα.

Προτείνει δε νομίσματα χωρών της Μέσης Ανατολής, με τα παραπάνω χαρακτηριστικά ή νομίσματα ιδιαίτερα δυναμικών χωρών της Άπω Ανατολής πέραν της Κίνας.

Στην  πρώτη επίσημη παρουσίαση της Schroders στην Ελλάδα ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος παρουσίασε τα σχέδιά του για την ελληνική αγορά σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αίγλη Ζαππείου.

Η Schroders, η παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, επεκτείνεται στην Ελλάδα, εισάγοντας ένα ολοκληρωμένο φάσμα διεθνών επενδυτικών προϊόντων για τους Έλληνες επενδυτές.

Ο κ. Gavin Ralston, Head of Continental Europe & Middle East, παρουσίασε τη στρατηγική της Schroders και δήλωσε σχετικά, «Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις διεθνείς επενδυτικές στρατηγικές από τους Έλληνες επενδυτές. Η επιθυμία διαφοροποίησης διεθνώς εντείνεται τόσο λόγω της απόδοσης όσο και λόγω του ρίσκου.

Πέρα από τις δυνατότητες της εγχώριας αγοράς, οι επενδυτές μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για υψηλότερες αποδόσεις από ένα ευρύτερο φάσμα ευκαιριών, μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο μέσω της διαφοροποίησης των επενδύσεών τους.»

Επίσης τόνισε ότι, «Προσφέρουμε πλέον στους Έλληνες επενδυτές ένα διευρυμένο portfolio διεθνών επενδυτικών στρατηγικών που ικανοποιούν τις αυξανόμενες απαιτήσεις για καλύτερα προϊόντα, με ιδιαίτερη έμφαση σε επενδύσεις εναλλακτικού και σταθερού εισοδήματος. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε συνεργασίες τόσο με Ελληνικές όσο και διεθνείς τράπεζες για να διανέμουμε τα προϊόντα μας σε ένα ευρύ φάσμα retail επενδυτών. Στη δεύτερη φάση της στρατηγικής μας, σχεδιάζουμε επίσης να διευρύνουμε τον τομέα των θεσμικών επενδυτών μας.»

Η κα Λυδία Μαλάκη, Associate Product Manager Multi Asset Solutions, δήλωσε ότι, «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια επενδυτική συνείδηση στους Έλληνες επενδυτές, καθώς θεωρούμε την Ελλάδα κόμβο της δραστηριότητάς μας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.»

---Schroders plc

Η Schroders είναι παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με υπό διαχείριση κεφάλαιο ύψους €189,4 δισεκατομμύρια (£139,1 δισεκατομμύρια / $277,0 δισεκατομμύρια) έως τις 31 Δεκεμβρίου 2007. Το πελατολόγιο της περιλαμβάνει μεγάλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων συνταξιοδοτικά ταμεία, τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, τοπικές και δημόσιες αρχές, κυβερνήσεις, φιλανθρωπικά ιδρύματα, ιδιώτες με περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας και retail επενδυτές.

Η Schroders εφαρμόζει τις εξειδικευμένες γνώσεις της στη διαχείριση κεφαλαίων προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών της παγκοσμίως. Με ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα γραφείων εξειδικευμένων στη διαχείριση κεφαλαίων και με περισσότερους από 250 διαχειριστές χαρτοφυλακίων και αναλυτές που καλύπτουν όλες τις κύριες επενδυτικές αγορές, προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ολοκληρωμένο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v