EFG Sec: Αναβάθμιση για Folli Follie σε outperform

Στην αναβάθμιση της σύστασής της για τη μετοχή της Folli Follie προχώρησε η EFG Securities. Στην έκθεση (12/6) που συντάχθηκε επ’ αφορμή της ολοκλήρωσης στη μεταβίβαση ποσοστού των ΚΑΕ προς την εταιρία, επισημαίνονται οι θετικές επιδράσεις που αυτό θα έχει στα μεγέθη.

EFG Sec: Αναβάθμιση για Folli Follie σε outperform
Στην αναβάθμιση της σύστασης σε ”outperform” για τη Folli Follie προχωρά η EFG Eurobank Securities, σε flash note της επ’ αφορμή της ολοκλήρωσης της μεταβίβασης σε αυτήν του ποσοστού (20%) των ΚΑΕ.

Στο report με ημερομηνία 12 Ιουνίου, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι κατά την εκτίμησή της η απόκτηση του 20% των ΚΑΕ ”έχει νόημα τόσο σε λειτουργικό, όσο και σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, καθώς θα δώσει στην εταιρία προνομιακή πρόσβαση σε αγορές, όπως τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Υποθέτοντας ότι το μερίδιο στα ΚΑΕ θα εμφανιστεί ως απλή συμμετοχή, η EFG Securities εκτιμά αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή του 2003 και 2004 κατά 1,6% και κατά 2,3%, αντίστοιχα.

Αναφορικά με την αποτίμηση της Folli Follie, τονίζεται το discount έναντι τόσο της αγοράς (-27,8%), όσο και των διεθνών ανταγωνιστών της (-26,1%).

Περαιτέρω, οι ενδείξεις από το μέτωπο του SARS στην Ασία χαρακτηρίζονται ως ενθαρρυντικές, κάτι που σημαίνει ότι η όποια επιβράδυνση παρουσιαστεί στη ζήτηση μπορεί να είναι περιορισμένη στο β΄ τρίμηνο.

Για το 2003, τα κέρδη μετά από φόρους προβλέπονται στα 31,8 εκατ. ευρώ (από 25,4 εκατ. ευρώ το 2002), ενώ ο τζίρος του ομίλου στα 168,4 εκατ. ευρώ (από 131,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v