Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Revoil: Με "αγορά" ξεκινά κάλυψη η Κύκλος

Με τιμή-στόχο στο 1,66 ευρώ και σύσταση "αγοράς" ξεκινά κάλυψη της μετοχής της Revoil η Κύκλος Χρηματιστηριακή, όπως αναφέρει σε έκθεσή της όπου προβλέπει αύξηση κερδοφορίας της εταιρίας κατά 22% το 2008.

Revoil: Με αγορά ξεκινά κάλυψη η Κύκλος
Με τιμή-στόχο στο 1,66 ευρώ και σύσταση "αγοράς" ξεκινά κάλυψη της μετοχής της Revoil η Κύκλος Χρηματιστηριακή, όπως αναφέρει σε έκθεσή της.  

Σημειώνεται ότι η τιμή-στόχος δίνεται με βάση επενδυτικό ορίζοντα 24 μηνών, ενώ είναι 60% μεγαλύτερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής στο Χ.Α. την Παρασκευή, στο 1,04 ευρώ.

Στην ανάλυση η Κύκλος διαπιστώνει ότι η Revoil, που ξεκίνησε το 1982 ως μικρή εταιρία εμπορίας προϊόντων πετρελαίου, σήμερα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ανεξάρτητη επιχείρηση εμπορίας πετρελαίου στην Ελλάδα, κατέχοντας ποσοστό αγοράς άνω του 5%.

Η εταιρία λειτουργεί υπό διοίκηση με επιτυχές ιστορικό ανάπτυξης κι έχει ένα αποτελεσματικό επενδυτικό σχέδιο που πιστεύεται ότι θα διευρύνει το δίκτυο πρατηρίων τηςς κατά 100 σημεία, θα βελτιώσει 200 υπάρχοντα πρατήρια και θα καλυτερεύσει τόσο την εταιρική εικόνα όσο και την κερδοφορία της εντός της επόμενης τριετίας.

Κατά το 2008 η χρηματιστηριακή αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 25% και κερδών μετά φόρων κατά 22%.

Οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται με υψηλή προσδοκώμενη μερισματική απόδοση (4,33%) και με ελκυστικούς δείκτες EV/EBITDA (2008) και P/E (2008) 4,66 και 10,2 αντίστοιχα, τονίζει η Κύκλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v