Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αθήνα-Βιέννη θα "μονομαχήσουν" για Λιουμπλιάνα

Τα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Βιέννης παραμένουν στη μάχη διεκδίκησης για το 81% του χρηματιστηρίου της Λιουμπλιάνα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Αθήνα-Βιέννη θα μονομαχήσουν για Λιουμπλιάνα
Τα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Βιέννης παραμένουν στη μάχη διεκδίκησης για το 81% του χρηματιστηρίου της Λιουμπλιάνα, σύμφωνα με την εταιρία που εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες του χρηματιστηρίου της Σλοβενίας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι δύο υποψήφιοι επιλέχθηκαν από τους τέσσερις που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές το Μάρτιο, είπε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Arkas Andrej Zejn.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι ήταν το χρηματιστήριο της Βαρσοβίας και η OMX.

"Η τιμή που προσφέρθηκε ήταν ο βασικός παράγοντας για την επιλογή των καλύτερων υποψηφίων", είπε ο Zejn, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Είπε ότι οι δύο υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν νομικό και οικονομικό έλεγχο (due diligence), με τη διαδικασία της πώλησης να αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Ο Zejn είπε ότι το ποσοστό προς πώληση αυξήθηκε στο 81% από το 64,15% που προσφερόταν αρχικά το Φεβρουάριο, όταν υποβλήθηκαν οι αρχικές, μη δεσμευτικές προσφορές.

"Οι δύο καλύτεροι υποψήφιοι προσέφεραν όχι μόνο την υψηλότερη τιμή, αλλά επίσης αποδέχθηκαν τη δέσμευση να διατηρήσουν την έδρα του χρηματιστηρίου της Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία, να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις χρηματαγορές στη Σλοβενία και να μην αυξήσουν τις χρεώσεις για τις υπηρεσίες του χρηματιστηρίου", είπε η Arkas σε ανακοίνωση.

Είπε ότι ο καλύτερος υποψήφιος θα χρειαστεί την έγκριση των χρηματιστηριακών αρχών και των αρχών κατά του μονοπωλίου της Σλοβενίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v