Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Παραμένει ο στόχος των 4.300 μονάδων

Η "διολίσθηση" των τελευταίων συνεδριάσεων δεν έχει ακυρώσει τα θετικά σήματα των δεικτών, αναφέρει στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη η Εμπορική (11/4).

Εμπορική: Παραμένει ο στόχος των 4.300 μονάδων
Η «διολίσθηση» των τελευταίων συνεδριάσεων δεν έχει ακυρώσει τα θετικά σήματα των δεικτών, καθώς ο Γενικός Δείκτης παραμένει υψηλότερα των στηρίξεων, αναφέρει στην τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη η Εμπορική (11/4).

Η Εμπορική σημειώνει πως δεν υπάρχουν αξιόπιστες τεχνικές ενδείξεις ότι έχει ολοκληρωθεί ο ανοδικός «κυματισμός», που ξεκίνησε από τις 3.735 μονάδες, επισημαίνοντας πως, σύμφωνα με την υπάρχουσα τεχνική εικόνα, τα ανοδικά βήματα θα είναι μικρά καθώς θα παρεμβάλλονται ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών.

Όπως αναφέρεται στην τεχνική ανάλυση, το πενθήμερο που πέρασε ο Γ.Δ. δεν σημείωσε μεγάλες διακυμάνσεις, κινούμενος πέριξ των 4.100 μονάδων.

Θεωρείται θετική εξέλιξη η παραμονή υψηλότερα της πρώτης στήριξης των 4.045 μονάδων, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι στην παρούσα φάση οι πωλήσεις δεν είναι «επιθετικές» και πρόκειται για ρευστοποιήσεις κερδών ή αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και όχι για πωλήσεις με στόχο την «έξοδο» από την αγορά, επισημαίνει η Εμπορική.

Σύμφωνα με την Εμπορική, οι αντιστάσεις εντοπίζονται στις 4.193 μονάδες, στη ζώνη τιμών 4.265 - 4.315 μονάδων, στις 4.425 και 4.490 μονάδες, ενώ θεωρείται εφικτός στόχος η προσέγγιση των 4.300 μονάδων. Η Εμπορική εκτιμά μάλιστα ότι αν αυξηθεί ο όγκος των συναλλαγών μπορεί σταδιακά να επεκταθεί η ανοδική κίνηση μέχρι τις 4.500 μονάδες.

Τα επίπεδα στήριξης εντοπίζονται στις 4.045 μονάδες, 3.985 μονάδες, 3.915 μονάδες και 3.810 μονάδες.


* Η τεχνική ανάλυση της Εμπορικής δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v