Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Πώς είδαν το deal οι αναλυτές

Θετική και αναμενόμενη εξέλιξη χαρακτηρίζουν το deal της Intralot στην Ισπανία οι αναλυτές, τονίζοντας στα οφέλη την ισορρόπηση του γεωγραφικού μίγματος της εταιρίας αλλά και τις προοπτικές της ίδιας της ισπανικής αγοράς.

Intralot: Πώς είδαν το deal οι αναλυτές
Θετική και αναμενόμενη εξέλιξη χαρακτηρίζουν το deal της Intralot στην Ισπανία οι διεθνείς και ξένοι αναλυτές, τονίζοντας σε ό,τι αφορά τα οφέλη την ισορρόπηση του γεωγραφικού μίγματος της εταιρίας αλλά και τις προοπτικές της ίδιας της ισπανικής αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε χθες η Intralot Iberia, η θυγατρική της INTRALOT στην Ισπανία, κέρδισε την άδεια για τη διαχείριση του αθλητικού στοιχήματος σε όλη την επικράτεια της αυτόνομης κοινότητας της Μαδρίτης. Η άδεια έχει διάρκεια 5 χρόνια με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για 5 έτη κάθε φορά.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο που κέρδισε στη Μαδρίτη η Intralot θα μπορούσε να ενισχύσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά 5% από το 2010, εκτιμά η Deutsche Bank σε έκθεση (10/4), με τίτλο «Penetrating Spanish sports-betting».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank, η αγορά της Μαδρίτης είναι περίπου διπλάσια από εκείνη της Βουλγαρία, της οποίας ο τζίρος κυμαίνεται από 300 έως 350 εκατ. ευρώ.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 16,4 ευρώ και τη σύσταση "buy" για τη μετοχή της εισηγμένης.


Συντηρητική στάση προτιμά να κρατήσει η Alpha Finance, με δεδομένο, όπως αναφέρει, ότι πρόκειται για άγνωστη αγορά για την οποία δεν έχει δοθεί πρόβλεψη. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι στο μέσο έξοδο ανά κάτοικο υπάρχει upside risk.

Οι εκτιμήσεις της Alpha Finance κάνουν λόγο για ετήσιο έξοδο ανά κάτοικο 86 ευρώ το 2009 και 115 ευρώ το 2012. Για να δοθεί μια τάξη μεγέθους η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι το Πάμε Στοίχημα έχει κόστος ανά κάτοικο 195 ευρώ τον χρόνο.

Αναμενόμενη αλλά και θετική θεωρεί την είδηση η Εθνική P&K, η οποία πιστεύει ότι τα έξοδα ανά κάτοικο είναι μάλλον χαμηλά για το μέγεθος της ισπανικής αγοράς τζόγου, θεωρεί πως θα ανέλθουν τα επόμενα χρόνια, υπονοώντας την εκτιμώμενη αύξηση των εσόδων από τη συγκεκριμένη πηγή για την Intralot.

Το deal είναι θετικό και θυμίζει ένα παρεμφερές στην Ιταλία, αναφέρει η HSBC. Όπως τονίζει, συνεισφέρει περαιτέρω στην ισορροπία του γεωγραφικού μίγματος της εταιρίας. Η HSBC τονίζει πως έχει ήδη σε μεγάλο βαθμό προεξοφλήσει την εξέλιξη αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v