Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική η Εθνική-Π&Κ για κλάδο τυχερών παιχνιδιών

Την θετική της στάση απέναντι στον ελληνικό κλάδο τυχερών παιχνιδιών επαναλαμβάνει η Εθνική-Π&Κ, διατηρώντας αμετάβλητες τις τιμές-στόχους για ΟΠΑΠ-Intralot καθώς και τις συστάσεις "overweight" για τις δυο μετοχές.

Θετική η Εθνική-Π&Κ για κλάδο τυχερών παιχνιδιών
Την θετική της στάση απέναντι στον ελληνικό κλάδο τυχερών παιχνιδιών επαναλαμβάνει η Εθνική-Π&Κ, με έκθεσή της στις 9/4, στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 29,5 ευρώ ανά μετοχή για τον ΟΠΑΠ και 14 ευρώ ανά μετοχή για την Intralot, καθώς και την σύσταση “overweight” και για τις δυο εταιρείες.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών το 2007 ανήλθε στα 8,96 δισ. ευρώ, έχοντας σημειώσει αύξηση της τάξης του 10,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο ΟΠΑΠ και τα καζίνο κατέγραψαν διψήφια άνοδο, εν αντιθέσει με την κρατική λοταρία και τις ιπποδρομίες.

Για το 2008, η Εθνική-Π&Κ εκτιμά πως ο ΟΠΑΠ θα αυξήσει περαιτέρω το μερίδιό του στην αγορά, λόγω του Euro.

Όσον αφορά το θέμα του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ, η χρηματιστηριακή θεωρεί πως στην παρούσα φάση είναι «ασφαλές», ωστόσο μακροπρόθεσμα εκτιμά πως θα επικρατήσει μια «ελεγχόμενη απελευθέρωση».

Η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει την θετική της στάση τόσο για τον ΟΠΑΠ όσο και για την Intralot, σημειώνοντας πως τα ισχυρά μεγέθη α’ τριμήνου και μια συμφωνία με τους πράκτορες θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα την μετοχή του ΟΠΑΠ τους επόμενους μήνες, ενώ η Intralot θα άξιζε να διαπραγματευτεί με premium σε σχέση με τον μέσο όρο του κλάδου, εφόσον προχωρήσουν με επιτυχία τα projects που έχει αναλάβει, ιδιαίτερα στην Ιταλία και την Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v