Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚ: Θετική η απορρόφηση της Τέρνα, λέει η Proton

Ως κίνηση προς τη θετική κατεύθυνση χαρακτηρίζει η Proton την ανακοίνωση των ΓΕΚ και Τέρνα για συγχώνευση με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Τι λέει για σχέση ανταλλαγής και κέρδη ανά μετοχή.

ΓΕΚ: Θετική η απορρόφηση της Τέρνα, λέει η Proton
Ως κίνηση προς τη θετική κατεύθυνση χαρακτηρίζει η Proton την ανακοίνωση των ΓΕΚ και Τέρνα για συγχώνευση με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η εταιρική δομή γίνεται πιο σαφής ενώ αυξάνεται η συμμετοχή της ΓΕΚ στον κλάδο της αιολικής ενέργειας, τώρα που υπάρχει μεγάλο ανεκτέλεστο υπόλοιπο και έχει γίνει κερδοφόρος.

Η σχέση ανταλλαγής υποδηλώνει μικρό discount 1,8% για την Τέρνα, με βάση την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, ενώ η ΓΕΚ θα πρέπει να εκδώσει 19,8 εκατ. νέες μετοχές.

Με βάση τις προβλέψεις της Proron, εμφανίζεται «αραίωση» των κερδών ανά μετοχή κατά 5-6% για τα πρώτα δυο χρόνια και επαύξηση από το 2010 και μετά.

Τέλος, το deal προσθέτει 0,3 ευρώ ανά μετοχή στην αποτίμηση της ΓΕΚ, αναφέρει η Proton, η οποία έχει τιμή-στόχο για την εισηγμένη στα 14,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v