Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο "πράσινο" μετοχικό Α/Κ από την HSBC

Το νέο Μετοχικό Α/Κ GIF Climate Change Mutual Fund, από την HSBC, προσφέρει τη δυνατότητα επένδυσης σε εταιρίες που πρωταγωνιστούν στην εύρεση λύσεων με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος των κλιματικών αλλαγών.

Νέο πράσινο μετοχικό Α/Κ από την HSBC
Ενα «πράσινο» αμοιβαίο κεφάλαιο δημιούργησε και λανσάρισε η HSBC, στο πλαίσιο της εγνωσμένης περιβαλλοντικής δράσης του τραπεζικού ομίλου. Το νέο Μετοχικό Αμοιβαίο Κεφάλαιο HSBC GIF Climate Change Mutual Fund προσφέρει στο ελληνικό επενδυτικό κοινό τη δυνατότητα επένδυσης σε εταιρείες που πρωταγωνιστούν στην εύρεση, ανάπτυξη και εφαρμογή λύσεων με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος των κλιματικών αλλαγών.

Στόχος του HSBC GIF Climate Change Mutual Fund είναι η μακροπρόθεσμη αύξηση κεφαλαίου κυρίως μέσα από επιλογές εταιρειών του δείκτη HSBC Global Climate Change Benchmark Index, αλλά και η ταυτόχρονη παροχή της ευκαιρίας στον επενδυτή, που "ενδιαφέρεται να κάνει κάτι για το περιβάλλον", να επενδύσει στην ευαισθησία και τη συλλογική ευθύνη.

Όπως ανέφερε κατά την σχετική παρουσίαση ο επικεφαλής της HSBC ΑΕΔΑΚ, κ. Βεζανής, πέρα από το καθαρά συναισθηματικό κομμάτι, ο κλάδος του περιβάλλοντος παρέχει επενδυτικές ευκαιρίες για όλους. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια σχετικής παρουσίασης, δεν απέκλεισε το να περιληφθούν στο αμοιβαίο και ελληνικές εταιρίες στο μέλλον, επισημαίνοντας ότι αρκετές εγχώριες εταιρίες έχουν το προφίλ των δραστηριοτήτων ώστε να τεκμηριώσουν την παρουσία τους σε ένα «πράσινο κεφάλαιο».

Ο κ. Βεζανής υπογράμμισε την σημασία του εγχειρήματος από αμιγώς επιχειρηματική σκοπιά, φέρνοντας ως παράδειγμα τις τιμές του πετρελαίου οι οποίες κατά την εκτίμησή του θα εξακολουθήσουν να είναι ανοδικές, με αποτέλεσμα να στρέψουν αρκετό από το ενδιαφέρον στις εναλλακτικές- και περισσότερο οικολογικές- πηγές ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Μαθιός, Διευθυντής Marketing και Προϊόντων της HSBC δήλωσε: «Οι παγκόσμιες προειδοποιήσεις σε σχέση με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των κλιματολογικών αλλαγών στον πλανήτη υποδηλώνουν τη σημαντικότητα του προβλήματος, καθώς και την ανάγκη για αποφάσεις που ενισχύουν την αειφόρο ανάπτυξη. Οι μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως λαμβάνουν μέτρα για να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις προς το περιβάλλον και η HSBC είναι μία από αυτές. Το HSBC GIF Climate Change Mutual Fund είναι μία ευκαιρία για συμμετοχή σε ένα από τα σημαντικότερα θέματα του άμεσου μέλλοντος, αυτό των επιπτώσεων από τις κλιματολογικές αλλαγές, ενώ, παράλληλα αποτελεί μία επένδυση με παγκόσμια και ευρεία διασπορά».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η έμπνευση του αμοιβαίου κεφαλαίου δεν υπαγορεύτηκε από την «μόδα» της οικολογικής ευσαιθησίας, αλλά από πάγιες πρακτικές της HSBC, η οποία, όπως τόνισε, επενδύει ετησίως 100 εκατ. δολ. για να υποστηρίξει ενέργειες που βοηθούν τον πλανήτη και το περιβάλλον.

Το νέο Διεθνές Μετοχικό Αμοιβαίο Κεφάλαιο HSBC GIF Climate Change Mutual Fund, το οποίο έχει διαχειριστή τη SINOPIA Asset Management, θυγατρική του Ομίλου HSBC και έδρα του το Λουξεμβούργο, διατίθεται από το δίκτυο της HSBC σε ευρώ, δολάρια και λίρες Αγγλίας από 7 Απριλίου 2008, με ελάχιστο κόστος συμμετοχής τα 2.000 ευρώ.

Εξάλλου, κατά την ίδια παρουσίαση, ο κ. Μαθιός προανήγγειλε την έναρξη λειτουργίας υπηρεσιών internet banking στο ελληνικό τμήμα της HSBC, την οποία προσδιόρισε για το καλοκαίρι. Μάλιστα δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα, έναντι του ανταγωνισμού.

Δ. Γλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v