Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέρνα: Σε "buy" αναβαθμίζει η Marfin

Σε "buy" από "accumulate" αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Τέρνα η Marfin ενώ διατηρεί "buy" για τη ΓΕΚ σε έκθεσή της μετά τα αποτελέσματα των εταιριών. Περιορισμένο το περιθώριο πτωτικής κίνησης, σημειώνει.

Τέρνα: Σε buy αναβαθμίζει η Marfin
Σε "buy" από "accumulate" αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Τέρνα η Marfin ενώ διατηρεί "buy" για τη ΓΕΚ σε έκθεσή της μετά τα αποτελέσματα των εταιριών.

Παράλληλα, περιορίζει την τιμή-στόχο για την Τέρνα στα 12,6 ευρώ από 14,4 ευρώ ενώ για τη ΓΕΚ ο στόχος τίθεται στα 13,3 ευρώ από 14,4 ευρώ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, και οι δυο μετοχές έχουν χάσει περίπου το 50% της αξίας  τους από τα υψηλά, υποαποδίδοντας εντόνως έναντι της αγοράς, κυρίως λόγω της αδυναμίας της μετοχής της Τέρνα Ενεργεριακής, λόγω της υψηλής αποτίμησης του IPO εν μέσω αδύναμης αγοράς. 

Μετά και τα αποτελέσματα 2007, η Marfin προχωρά σε μείωση του P/E για τον κλάδο κατασκευών από 10 σε 8. 

Ως εκ τούτου, η δίκαιη αξία της Τέρνα υποβαθμίζεται κατά 12,5% στα 12,6 ευρώ και της ΓΕΚ κατά 7,6% στα 13,3 ευρώ, υποδηλώνοντας όμως ισχυρό περιθώριο ανόδου. 

Η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι και οι δυο μετοχές είναι υπερπουλημένες, υποδηλώνοντας περιορισμένο περιθώριο περαιτέρω πτωτικής κίνησης.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v