Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αύξηση 15% στην αξία συναλλαγών τον Μαΐο

Αύξηση κατά 15% παρουσίασε η αξία συναλλαγών των μετοχών στο Χ.Α. το Μάϊο. Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ανήλθε στα 108 εκ. ευρώ έναντι 109 εκ. ευρώ του Απριλίου, ενώ ο δείκτης κυκλοφοριακής ταχύτητας ανήλθε στο 0,39 έναντι 0,33 του Απριλίου.

ΧΑ: Αύξηση 15% στην αξία συναλλαγών τον Μαΐο
Σημαντική αύξηση παρουσίασε κατά το μήνα Μάϊο η αξία των συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τόσο έναντι του Απριλίου όσο και σε σχέση με την συνολική κεφαλαιοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνολικός τζίρος της αγοράς για τον εν λόγω μήνα διαμορφώθηκε στα 2,27 δισ. ευρώ έναντι 1,9 δισ. ευρώ του Απριλίου σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 15,37%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το τζίρο αυτό τα 157 εκ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Ωστόσο, σημαντική αύξηση παρουσιάζει και ο δείκτης κυκλοφοριακής ταχύτητας, ο οποίος εκφράζει το λόγο μεταξύ αξίας συναλλαγών προς την κεφαλαιοποίηση των μετοχών. Έτσι, ο συγκεκριμένος δείκτης διαμορφώθηκε στο 0,39 έναντι 0,33 του Απριλίου, δείχνοντας ότι η αύξηση δεν προήλθε από την άνοδο της τιμής των μετοχών.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε κατά το μήνα Μάιο στα 108 εκατ. ευρώ έναντι 109 εκατ. ευρώ του Απριλίου.

Από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Μαϊου η αξία των συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων και των πακέτων) διαμορφώθηκε στα 8,2 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε μέσο ημερήσιο τζίρο 83,4 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v