Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις EFG Eurobank ΑΧΕ για Γρ. Σαράντη

Διατηρεί τη σύσταση ”neutral” για την Γρ. Σαράντης η EFG Eurobank Securities στο ημερήσιο report. Εκτιμήσεις για τζίρο 234 εκατ. ευρώ (+6,8%) και EBITDA - 38 εκατ. ευρώ (άνοδος 6,7%) για το 2003.

Εκτιμήσεις EFG Eurobank ΑΧΕ για Γρ. Σαράντη
Διατηρεί τη σύσταση ”neutral” για την εταιρία Γρ. Σαράντης η EFG Eurobank Securities, σύμφωνα με το πρωινό της report, στο οποίο σχολιάζει παρουσίαση της εταιρίας σε θεσμικούς επενδυτές.

Ειδικότερα, στην παρουσίαση της Γρ. Σαράντης, η διοίκηση επανέλαβε την πρόθεσή της για ενίσχυση της οργανικής ανάπτυξης μέσω της επέκτασης στις διεθνείς αγορές, καθώς και τη διεύρυνση της σειράς προϊόντων της, κυρίως στα καλλυντικά και τα είδη νοικοκυριού.

Κύριο μοχλό ενίσχυσης των μεγεθών θα αποτελέσει η Ανατολική Ευρώπη, και κυρίως η Πολωνία, όπου η εταιρία διαβλέπει πιθανότητες για περαιτέρω ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικό είναι πως, ύστερα από την εξαγορά της Pack Plast, η εταιρία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων παρόμοιων κινήσεων στην ίδια χώρα.

Εξάλλου, η εγχώρια αγορά φαίνεται ότι έχει κορεστεί, αφήνοντας περιορισμένο χώρο για περαιτέρω ανάκαμψη, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά στο 2003, η διοίκηση της Γρ. Σαράντης εκτιμά ότι ο τζίρος θα ανέλθει στα 234 εκατ. ευρώ (+6,8%), τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 38 εκατ. ευρώ (άνοδος 6,7%), ποσοστά, όπως αναφέρεται στο report, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις της EFG Eurobank Securities.

H χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι παραμένουν οι ανησυχίες για το αυξημένο επίπεδο μόχλευσης της Γρ. Σαράντης (υπέρμετρος δανεισμός σε σχέση με τα κεφάλαιά της), την επίδραση από τη συμμετοχή της σε μη κύριες δραστηριότητες, καθώς και τις επιπτώσεις που θα έχουν στη ζήτηση οι επιβραδυνούμενοι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v