Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέτκα: Θετικοί οι αναλυτές για ρουμανικό deal

Αναμενόμενη αλλά θετική κατά τους αναλυτές η συμφωνία Μέτκα- Petrom. Τα οφέλη για την ενίσχυση του διεθνούς προφίλ της εταιρίας και η μείωση της έκθεσης στην ελληνική αγορά ενέργειας.     

Μέτκα: Θετικοί οι αναλυτές για ρουμανικό deal
Με θετικά λόγια υποδέχονται οι αναλυτές τη συμφωνία Μέτκα- Petrom για την κατασκευή ενεργειακού κέντρου ισχύος 860 MWATT στη Ρουμανία, εκτιμώντας ότι έτσι καταδεικνύονται οι διεθνείς προοπτικές της εταιρίας και μειώνεται η εξάρτησή της από την ελληνική αγορά ενέργειας.

Θετική για τη Μέτκα κρίνει τη συμφωνία με τη ρουμανική Petrom, η HSBC εκτιμώντας ότι προσφέρει περαιτέρω ορατότητα στις προβλέψεις της για τις πωλήσεις στο διάστημα 2008- 2010.

Θετική κρίνει την εξέλιξη και η Credit Suisse αναφέροντας ωστόσο ότι η εξέλιξη έχει περιληφθεί στις προβλέψεις της για την εταιρία, αν και με το ποσό των 205 και όχι των 210 εκατ. ευρώ. Ο οίκος αναφέρει ότι η προοπτική του μακροπρόθεσμου συμβολαίου ανάμεσα στις δύο πλευρές προσθέτει επιπλέον αισιοδοξία. Η Credit Suisse υπενθυμίζει στους επενδυτές ότι η ΜΕΤΚΑ διαπραγματεύεται με P/E 10 που κατά τη γνώμη της αποτελεί «ελκυστικό σημείο εισόδου».

Κατά τη Marfin η κίνηση αντανακλά τις διεθνείς προοπτικές της Μέτκα στην ταχέως αναπτυσσόμενη ενεργειακή αγορά της περιοχής ενώ μειώνει την έκθεσή της από την ελληνική αντίστοιχη αγορά.

Θετικά αν και αναμενόμενα χαρακτηρίζει τα νέα η EFG Eurobank Securities, η οποία αναφέρει ότι το ανεκτέλεστο της Μέτκα προσεγγίζει το τριπλάσιο των πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v