Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ:Τα σχόλια των αναλυτών για το conference call

Στις δηλώσεις της διοίκησης της ΔΕΗ, μετά την ανακοίνωση των καλύτερων του αναμενομένου οικονομικών αποτελεσμάτων της, αναφέρονται στα πρωινά τους reports οι αναλυτές.

ΔΕΗ:Τα σχόλια των αναλυτών για το conference call

Στις δηλώσεις της διοίκησης της ΔΕΗ, μετά την ανακοίνωση των καλύτερων του αναμενομένου οικονομικών αποτελεσμάτων της, αναφέρονται στα πρωινά τους reports οι αναλυτές.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τη χρήση του 2007 ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών, αναφέρει η Eurobank Sec., σημειώνοντας πως, συγκριτικά με τις δικές της εκτιμήσεις, η Επιχείρηση εμφάνισε καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στη διαχείριση του προσωπικού και των λειτουργικών δαπανών.

Επισημαίνει πως η προσοχή των επενδυτών δεν είναι στραμμένη στο μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή που προτείνει η διοίκηση της Επιχείρησης, καθώς η ΔΕΗ παρουσιάζει ενδιαφέρον όσον αφορά στο ζήτημα της αναδιάρθρωσής της και, πέραν των εξωγενών παραγόντων (όπως οι τιμές των καυσίμων), κλειδί για τις επιδόσεις της μετοχής της είναι οι όποιες εξελίξεις από την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου της.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως επανεξετάζει τις εκτιμήσεις και την τιμή-στόχο της για τη ΔΕΗ.

Η Marfin Analysis, αναφερόμενη στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΔΕΗ, επισημαίνει πως τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν ήταν υψηλότερα του αναμενομένου και βοηθήθηκαν κατά κύριο λόγο από τον υψηλότερο κύκλο εργασιών και από το χαμηλότερο κόστος προσωπικού. Σημειώνει επίσης πως τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν από την πώληση της Tellas.

Όσον αφορά σε όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του conference call, αναφέρει πως με μια πρώτη ματιά, παρά τον περιορισμό των δαπανών, λόγω της ταχύτερης μείωσης του προσωπικού, και τις αυξήσεις των τιμολογίων, υπάρχει περιθώριο μείωσης της εκτίμησης για τα καθαρά κέρδη του 2008 (257 εκατ. ευρώ) εξαιτίας:
α) Των αυξανόμενων τιμών του πετρελαίου.
β) Του υψηλότερου κόστους από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (η εκτίμηση της διοίκησης είναι περίπου 120 - 150 εκατ. ευρώ ετησίως την περίοδο 2008 - 2012).
γ) Της μικρής παραγωγής υδροηλεκτρικού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
δ) Των επιπτώσεων από την πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση που η διοίκηση της Επιχείρησης εκτιμά στα 20 εκατ. ευρώ.

Η Proton Bank, από την πλευρά της, σχολιάζοντας τα βασικά σημεία του conference call της ΔΕΗ, σημειώνει ότι η διοίκηση της Επιχείρησης φάνηκε αισιόδοξη σχετικά με την εκτέλεση του στρατηγικού σχεδίου της και τον στόχο που έχει θέσει για τον περιορισμό των δαπανών της.

«Θετικό» χαρακτηρίζει η Cheuvreux (28/3) τον τόνο που δόθηκε από το conference call της ΔΕΗ, σημειώνοντας πως «οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την εχθρότητα των εργαζομένων και των συνδικάτων ως προς την αναδιάρθρωση της Επιχείρησης παραμένουν αυξημένοι».

Η Cheuvreux, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 40,2 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "outperform" για την Επιχείρηση, τονίζει πως η ΔΕΗ εξακολουθεί να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον όσον αφορά στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v