Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ: Πώς είδαν οι αναλυτές τις προβλέψεις

Χαμηλότερα του αναμενομένου ήταν τα μεγέθη που προανήγγειλε ο όμιλος Μυτιληναίου κατά το χθεσινό conference call, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές.  

ΜΥΤΙΛ: Πώς είδαν οι αναλυτές τις προβλέψεις
Για χαμηλότερες του αναμενομένου προβλέψεις του ομίλου Μυτιληναίου κάνουν λόγο οι αναλυτές, σχολιάζοντας όσα ειπώθηκαν στο conference call, το οποίο ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2007.  

Αναλυτικότερα, σημαντικά χαμηλότερες κρίνει η Eurobank Securities τις προβλέψεις που περιέλαβε το conference call του ομίλου Μυτιληναίου. Κατά τη χρηματιστηριακή, οι χαμηλότερες προβλέψεις αντανακλούν την αδυναμία του δολαρίου και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με την EFG, ο Μυτιληναίος παραμένει ελκυστική υπόθεση, ειδικά στα τρέχοντα επίπεδα, λόγω και των προοπτικών του στην περιφερειακή ηλεκτρική ενέργεια.

Αντίστοιχη άποψη έχει και η HSBC σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του ομίλου, επισημαίνοντας τις δυσμενείς προοπτικές στις δραστηριότητες του ομίλου που αφορούν στην εξόρυξη, στα μέταλλα, καθώς και στη χαμηλότερη του αναμενομένου πρόβλεψη για την κερδοφορία της Μέτκα. Η HSBC αναφέρεται στα high lights του conference call, ξεχωρίζοντας τις ανακοινώσεις της διοίκησης για "εξελίξεις σύντομα σε ό,τι αφορά τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις", για πιθανή διατήρηση του μερίσματος στο 0,51 ευρώ και το 2008 και για επικείμενο συμβόλαιο στη Ρουμανία. 

Χαμηλότερα του αναμενομένου κρίνει η Εθνική - P&K όσα ειπώθηκαν χθες στο conference call, τονίζοντας ότι με βάση αυτά το 2008 θα είναι έτος προκλήσεων και μάλλον δύσκολο για τον όμιλο, κυρίως λόγω της ισοτιμίας του δολαρίου, των καθυστερήσεων στις διαδικασίες έναρξης λειτουργίας του πρώτου ηλεκτρικού εργοστασίου, αλλά και της αδυναμίας να προβλεφθούν οι τιμές του αλουμινίου.

Η χρηματιστηριακή, όπως αναφέρει, θα επιστρέψει με μειωμένες αναπροσαρμογές στις προβλέψεις της για τον όμιλο και μάλλον με περιορισμένες αναπροσαρμογές στις εκτιμήσεις για τη Μέτκα, δηλώνοντας ότι η δεύτερη παραμένει ένα από τα top picks της.

Εξάλλου, όπως αναφέρει στο πρωινό της report, η Credit Suisse προχωρά σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα έσοδα του 2008 κατά 11,3%, των EBITDA κατά 17,6% και των καθαρών κερδών κατά 19,7%.  Ο οίκος διατηρεί τα 18 ευρώ ως τιμή-στόχο και τη σύσταση "outperform". 
     

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v