Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα μεγέθη 2007

Θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις των αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, με τους περισσότερους εξ αυτών να κάνουν λόγο για αποτελεσματική διαχείριση των δαπανών της Επιχείρησης.

ΔΕΗ: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα μεγέθη 2007
Θετικές είναι οι πρώτες εντυπώσεις των αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για την χρήση του 2007, με τους περισσότερους εξ αυτών να κάνουν λόγο για αποτελεσματική διαχείριση των δαπανών της Επιχείρησης. Πιο αναλυτικά:

Ισχυρά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της ΔΕΗ η HSBC τονίζοντας ότι κινήθηκαν ανώτερα των εκτιμήσεων κυρίως λόγω της σωστής διαχείρισης των δαπανών.

Παράλληλα αναμένει ισχυρή ανάκαμψη της κερδοφορίας της ΔΕΗ τόσο το 2008 όσο και το 2009.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο των 37 ευρώ και τη σύσταση neutral για τη μετοχή της Επιχείρησης.

Από την πλευρά της η Proton χαρακτηρίζει ανάμικτα τα μεγέθη της ΔΕΗ εκφράζοντας ωστόσο θετικά σχόλια για την πορεία των EBITDA και τη διαχείριση των δαπανών.

Οπως επισημαίνει η διαφορά μεταξύ των εκτιμήσεων και των κερδών που ανακοίνωσε η Επιχείρηση οφείλεται στις υψηλότερες των εκτιμήσεων χρηματοοικονομικές δαπάνες και τη φορολογία.

Η Citi, η οποία διατηρεί την τιμή στόχο των 32 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση “hold” για την ΔΕΗ, αναφέρει πως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ήταν αρκετά υψηλότερα τόσο των δικών της εκτιμήσεων όσο και του consensus, ενώ εκτιμά πως τα θετικά αποτελέσματα θα δώσουν στήριξη στην τιμή της μετοχής βραχυπρόθεσμα.

Η Εθνική-Π&Κ από την πλευρά της εκφράζει ικανοποίηση για τα μεγέθη που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το σύνολο της χρήσης – ιδιαίτερα αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι τα αποτελέσματα 9μήνου ήταν άσχημα- ενώ αναφέρεται θετικά στις προσπάθειες της Επιχείρησης για περιορισμό του κόστους της. Ωστόσο, τονίζει ότι θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα το 2008.

Η Cheuvreux, η οποία δίνει τιμή-στόχο 40,2 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση “outperform” για την ΔΕΗ, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της Επιχείρησης ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεών κυρίως λόγω εκτάκτων κερδών από την πώληση της Tellas.

Σημειώνει πως οι πρωτοβουλίες για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ αποτελούν τους «καταλύτες-κλειδιά», και, ενώ εκφράζει εμπιστοσύνη στις ικανότητες της διοίκησης, εκφράζει παράλληλα ανησυχία σχετικά με την «επιθετικότητα των συνδικάτων των εργαζομένων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v