Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ:Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα

Μικτή είναι η υποδοχή που επιφυλάσσουν οι χρηματιστηριακές στα αποτελέσματα του Μυτιληναίου και της Μέτκα, εντοπίζοντας τις δυσκολίες που συνάντησε ο όμιλος λόγω της ισοτιμίας ευρώ δολαρίου.

ΜΥΤΙΛ:Πως σχολιάζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα
Μικτή είναι η υποδοχή που επιφυλάσσουν οι χρηματιστηριακές στα αποτελέσματα του Μυτιληναίου και της Μέτκα, εντοπίζοντας τις δυσκολίες που συνάντησε ο όμιλος σε ό,τι αφοράς τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το αλουμίνιο λόγω της ισοτιμίας ευρώ δολαρίου.

«Σχεδόν αντίστοιχα» με τις προβλέψεις της διοίκησης αλλά χαμηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις της σε λειτουργικό επίπεδο χαρακτηρίζει η Alpha Finance τα αποτελέσματα του ομίλου Μυτιληναίος. Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, το αδύναμο δολάριο έπληξε τις πωλήσεις και τη λειτουργική κερδοφορία των μεταλλουργικών δραστηριοτήτων του Μυτιληναίου.

Ο μυτιληναίος “hedgάρει” τις τιμές του αλουμινίου αλλά όχι το δολάριο έναντι του ευρώ. Ωστόσο συνεχίζει η Alpha Finance, αφού οι πωλήσεις του αλουμινίου είναι σε δολάριο, ο όμιλος είναι εκτεθειμένος στις μεταβολές της ισοτιμίας ευρώ- δολαρίου. Ως κύριες απειλές για το Μυτιληναίο η χρηματιστηριακή επισημαίνει το αδύναμο δολάριο, τα πιθανά υψηλότερα κόστη σε ενέργεια στις δραστηριότητες που αφορούν το αλουμίνιο.

Η ίδια χρηματιστηριακή δηλώνει ωστόσο ότι παραμένει αγοραστής της μετοχής λόγω του ισχυρού ισολογισμού του ομίλου των προοπτικών ανάπτυξης των δραστηριοτήτων κατασκευής μονάδων ενέργειας και της αποδεδειγμένης ικανότητας της διοίκησης.

Εντός του εύρους των προβλέψεών της εντοπίζει η HSBC τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου, ενώ χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Μέτκα χαμηλότερα των προσδοκιών, λόγω κυρίως του χαμηλότερου έναντι των προβλέψεων περιθωρίου EBITDA στο δ΄ τρίμηνο.

Μικτά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου η Εθνική P&K, Κάνοντας λόγο για χαμηλότερα των δικών της, αλλά και των συγκλινουσών εκτιμήσεων, αποτελέσματα. Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, ο όμιλος κατέγραψε υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις παρά την αντίξοη ισοτιμία ευρώ- δολαρίου, ενώ τα λειτουργικά κέρδη παρέμειναν αδύναμα στο δ΄ τρίμηνο.

Σύμφωνα με την ίδια χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα της Μέτκα ήταν αντίστοιχα των προβλέψεων. Και για τους δύο τίτλους η Εθνική P&K διατηρεί τη σύσταση overweight.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v