Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Kino-Πάμε Στοίχημα ώθησαν τα κέρδη

Θετική υποδοχή επιφύλαξαν οι αναλυτές για τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ για τη χρήση του 2007, τονίζοντας το ισχυρό momentum στα δύο βασικά παιχνίδια του οργανισμού, στο Kino και στο Πάμε Στοίχημα.

ΟΠΑΠ: Kino-Πάμε Στοίχημα ώθησαν τα κέρδη
Θετική υποδοχή επιφύλαξαν οι αναλυτές για τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ όσον αφορά στη χρήση του 2007, τονίζοντας το ισχυρό momentum στα δύο βασικά παιχνίδια του οργανισμού, στο Kino και στο Πάμε Στοίχημα.

Ισχυρά χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, σημειώνοντας πως αποκαλύπτουν ισχυρό momentum στα δύο βασικά παιχνίδια του οργανισμού.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 32 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση “overweight”, τα μεγέθη του δ΄ τριμήνου θα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακά εάν δεν υπήρχαν οι έκτακτες χρεώσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Η HSBC τονίζει ότι η αποτίμηση της μετοχής του ΟΠΑΠ παραμένει ελκυστική, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διαπραγματεύεται 9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008 σε επίπεδο Ρ/Ε, ενώ η μερισματική της απόδοση διαμορφώνεται στο 10,9%.

Η Citi, από την πλευρά της, στην έκθεσή της με ημερομηνία 27/3, λέει ότι «το Kino πετάει» και το ίδιο πιστεύει ότι θα… κάνουν και τα κέρδη το 2008. Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 29,50 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση “buy” για τον ΟΠΑΠ.

Η Marfin Analysis, η οποία διατηρεί τη σύσταση «αγοράς», επισημαίνει ότι η αύξηση του τζίρου του ΟΠΑΠ είναι αποτέλεσμα των ισχυρών πωλήσεων του Κino που βοηθήθηκε από την αύξηση των ωρών διεξαγωγής του παιχνιδιού (από τον Σεπτέμβριο του 2006) και από τα επιπλέον τερματικά. Από την άλλη, όπως αναμενόταν, το Πάμε Στοίχημα παρουσίασε μείωση του τζίρου (-6%) καθώς πέρυσι το παιχνίδι είχε βοηθηθεί από τους αγώνες ποδοσφαίρου για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η μείωση όμως ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο, καθώς υπήρξε ενίσχυση από την αύξηση αποδόσεων στους νικητές που έφτασε το 71,2% για το 2007, από 66,8% το 2006.

Σε γενικές γραμμές, αναφέρει η χρηματιστηριακή, ήταν μία καλή χρονιά για τον ΟΠΑΠ, ενώ σημειώνει πώς η αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της για την αύξηση της απόδοσης στο Πάμε Στοίχημα θα ασκήσει κάποια πίεση στα εκτιμώμενα κέρδη, αλλά έχει θετική επίδραση στον τζίρο.

Συνολικά, το 2008 αναμένεται ιδιαίτερα ισχυρό λόγω των αγώνων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου αλλά και εξαιτίας των επιπλέον και νέων τερματικών, καταλήγει.

Η Eurobank Securities, η οποία διατηρεί τη σύσταση “outperform”, θεωρεί πως σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ κινήθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ για τη συνέχεια αναμένει τους επενδυτές να επικεντρώσουν την προσοχή τους στις πιθανές κινήσεις του νέου προέδρου του οργανισμού, κ. Χατζηεμμανουήλ.

Η Credit Suisse, στο πρωινό report της, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ τόσο στο δ΄ τρίμηνο όσο και στο σύνολο της χρήσης 2007 ήταν καλύτερα των εκτιμήσεών της, με το Kino να τις υπερβαίνει για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ «πολύ καλές» χαρακτηρίζει και τις επιδόσεις του Πάμε Στοίχημα.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί τη σύσταση “outperform” για τον οργανισμό, καθώς και την τιμή-στόχο των 33 ευρώ ανά μετοχή.

«Ισχυρά» χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ η Alpha Finance, με εξαιρετική αύξηση πωλήσεων τόσο στο Πάμε Στοίχημα όσο και στο Kino και με ικανοποιητικό περιορισμό του κόστους. Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως αυτό που «της άρεσε» περισσότερο ήταν οι αποδόσεις στους νικητές του Πάμε Στοίχημα, γεγονός που την καθιστά αισιόδοξη ότι ο ΟΠΑΠ θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για απόδοση της τάξης του 68% - 69% στους νικητές.

Υπενθυμίζεται ότι ο οργανισμός ανακοίνωσε αύξηση του τζίρου για το σύνολο της χρήσης 2007 κατά 9,3% στα 5,065 δισ. ευρώ, ΕBITDA στα 810 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 9,7%, και καθαρά κέρδη ύψους 571,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12,1%. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προτείνει την διανομή μερίσματος 1,74 ευρώ ανά μετοχή για το σύνολο του 2007 (έχει ήδη διανείμει προμέρισμα 0,60 ευρώ ανά μετοχή).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v